Veel mensen zijn begonnen na te denken over goede en gezonde voeding. Is het echt zo eenvoudig?
Er zijn gevaarlijke combinaties van veel voorkomende producten waarvan iedereen op de hoogte zou moeten zijn.
Komkommers en tomaten
Komkommers en tomaten zijn een populaire voedselcombinatie. Veel mensen maken salades die lekker en gezond lijken. Waarom analyseren we niet de eigenschappen van elke groente afzonderlijk?
Om komkommers te verteren heeft de maag een grote hoeveelheid zoutzuur nodig. En tomaten worden niet verteerd door overtollig zuur, wat uiteindelijk tot fermentatieprocessen kan leiden.
Deze combinatie vormt een groot gevaar voor mensen met chronische gastritis of andere maagaandoeningen.
Het is beter om deze groenten apart te consumeren. Zelfs een gezond persoon zal na zo’n salade een zwaar gevoel in de maag ervaren.
Vruchten
Fruit mag niet onmiddellijk na een stevige lunch worden geconsumeerd. Dit lijkt voor velen misschien een goed idee, maar het is belangrijk om op de details te letten.
“Eenvoudige suikers” vind je in fruit. Ze worden snel door het lichaam opgenomen, maar als we het hebben over consumptie met ander voedsel, begint het verteringsproces te vertragen.
Het resultaat van de combinatie van deze producten is een opgeblazen gevoel en een onaangenaam gevoel. Fruit mag slechts een uur na het eten worden geconsumeerd; het is zelfs beter om twee uur te wachten. En om het maximale voordeel te behalen, wordt aanbevolen om groenten 30 minuten vóór een volledige maaltijd te consumeren.
Broodje kaas en koffie
Deze combinatie is geliefd bij miljoenen mensen. Een broodje kaas maak je in een paar minuten klaar, en veel mensen kunnen hun eigen leven niet voorstellen zonder koffie. Is het echt zo eenvoudig?
Het kaasproduct combineert niet met cafeïne. Er zal geen bijzondere schade aangericht worden door consumptie, maar ongemak in de maag kan zich manifesteren.
Omelet met vlees of worst
Om het ontbijt vullend te maken, bereiden veel mensen een omelet met vleesproducten. Dit gerecht is snel te bereiden en daarom zo populair.
Ervaren voedingsdeskundigen raden aan dergelijke producten te vermijden. Feit is dat beide producten 2 soorten eiwitten bevatten. Als ze regelmatig worden geconsumeerd, wordt het spijsverteringsstelsel moeilijker.
Omelet kun je het beste combineren met:
- Tomaten.
- Boog.
- Broccoli.
- Spinazie en soortgelijke producten.
Het heeft absoluut geen zin om een eiwitbelasting op je eigen lichaam te creëren.
Havermout en sinaasappelsap
Havermout wordt beschouwd als een gezond en voedzaam ontbijt dat veel mensen voor zichzelf kiezen. Sinaasappelsap lijkt ook de beste oplossing.
Maar hoe zit het met een redelijke combinatie? Als u natuurlijk sinaasappelsap consumeert, remt dit de vertering van zetmeel, dat aanwezig is in havermout. En als we granen met toegevoegde melk beschouwen, zal de schade enorm zijn.
Sinaasappelsap kan alleen nuttig zijn als het wordt gecombineerd met de juiste voedingsmiddelen.