7 zinnen die je ervan weerhouden een gezonde relatie met eten te hebben

Onderzoek uw gebruik van deze zinnen opnieuw en krijg een gezonder perspectief op voedsel

Stel je voor dat je door het gangpad van de supermarkt loopt op zoek naar chips. Onder de vele opties valt je oog op een pakket met de tekst ‘schuldvrij’. Op dat moment is het dus logisch om te denken: “Ik wil me niet schuldig voelen na het eten van mijn chips, dus dit moet de beste optie zijn.” Je kiest voor de ‘schuldvrije’ optie en blijft lopen. Is jou dit ooit overkomen?

Als je ja hebt geantwoord, heeft deze marketingtechniek zijn vruchten afgeworpen. De taal die wordt gebruikt om te beschrijven wat u eet, is van belang en kan ervoor zorgen dat u allerlei emoties ervaart, zoals schuldgevoel, schaamte of superioriteit. Taal kan zelfs uw aankoopbeslissingen beïnvloeden.

Hier zijn enkele zinnen die verband houden met voeding en waarom het belangrijk is om ze niet te gebruiken.

Puur eten

De term ‘schoon eten’ heeft geen officiële definitie, in tegenstelling tot de termen biologisch of glutenvrij, die specifieke parameters en richtlijnen hebben. Voor sommige mensen kan schoon eten betekenen dat je meer puur voedsel eet, terwijl het voor anderen kan betekenen dat je bepaalde producten moet vermijden.

Maar omdat er geen wettelijke definitie bestaat en er zoveel verschillende interpretaties zijn van schoon eten, moet het gebruik van de term worden vermeden.

Dit komt omdat het tegenovergestelde van schoon ‘vies’ betekent. Dus als je niet schoon eet, eet je dan vies? Hoewel dit misschien onschuldig lijkt, kan het feitelijk gevoelens van superioriteit creëren als je iets ‘schoon’ eet, en schuldgevoelens veroorzaken als je geen ‘schoon’ voedsel eet.

Goed eten en slecht eten

Voedsel is neutraal en geen enkel voedsel is moreel superieur. Het indelen van voedsel in de categorieën goed en slecht kan zinvol voor u zijn, maar het kan ook uw relatie met voedsel bemoeilijken.

Zullen

Sommige mensen melden vaak dat ze geen sterke wil hebben omdat ze ervoor hebben gekozen iets te eten. De drang om te eten is echter een van de krachtigste reacties in het menselijk lichaam – en terecht, want we moeten eten om te leven.

Maar als je wilskracht bijna op is, is het misschien tijd om bij jezelf in te checken in plaats van ze uit te schelden. Vraag jezelf het volgende af: Heb ik honger? Ik ben moe; Ik verveelde me; Ben ik gestrest? Wat heb ik echt nodig?

Schuldvrij eten

Voedsel mag geen schuldgevoel veroorzaken. Als je iets eet en je daar schuldig over voelt, dan kan het zijn dat je bepaalde voedingsregels hebt die je beter los kunt laten.

Koolhydraatarme voedingsmiddelen

Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van uw lichaam en omvatten voedingsmiddelen zoals granen, peulvruchten, zuivelproducten, fruit en groenten – allemaal belangrijke voedselgroepen.

Koolhydraatarme diëten zijn misschien populair, maar dat betekent niet dat het vermijden van koolhydraten de beste optie is.

Ontgifting

U hoeft uw lichaam niet te reinigen, te ontgiften of op een andere manier gifstoffen te verwijderen, omdat de lever, pancreas en nieren dat voor u doen. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn met producten die beweren het lichaam te ontgiften, omdat ze vaak niet door de wetenschap worden ondersteund, extreem weinig energie en voedingsstoffen bevatten en zelfs schade kunnen veroorzaken.

Dit geneest alles

Voedsel is van levensbelang, maar het is geen medicijn. Wees op uw hoede voor voedseletiketten die beweren alles te verlichten, van spijsverteringsklachten tot allergieën, pijn en het verbeteren van het energieniveau. Deze verregaande claims zijn vaak slechts een slimme marketingtruc.

Door de negatieve en positieve zinsneden rondom voedsel te verwijderen, kan eten minder verwarrend, stressvol en schuldgevoelens opwekken. Houd er rekening mee dat de tevredenheid van het eten net zo belangrijk is.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar