9 voedingsmiddelen die nooit ontbreken in de voorraadkast van een voedingsdeskundige

Vraagt ​​u zich af wat u altijd in uw kast moet hebben zodat u altijd gezonde maaltijden en tussendoortjes kunt bereiden die uw figuur ten goede komen? Een expert in gezonde voeding geeft het antwoord.

Voedingsdeskundige en gezondheidsblogger Julie Upton onthulde aan Time wat de 9 voedingsmiddelen zijn die nooit in haar keuken ontbreken. Zoals ze opmerkte, betekent een goed gevulde voorraadkast dat je snel huisgemaakte maaltijden kunt bereiden, en hoe meer huisgemaakte maaltijden je eet, hoe beter je controle hebt over het vet, de suiker en het natrium dat je consumeert. Neem dus potlood en papier en maak de lijst klaar:

1. Peulvruchten

Bonen, kikkererwten en linzen zijn rijk aan eiwitten, bevatten weinig calorieën en ‘bommen’ aan voedingsstoffen. Upton wijst er ook op dat uit onderzoek blijkt dat ze kunnen helpen bij het afvallen en vervolgens het behouden van een gezond gewicht. Met peulvruchten maak je zoals hij zegt soepen, salades en romige dips, zoals hummus.

2. Volkorenvoedsel

Ze helpen je om in een paar minuten gezonde maaltijden te bereiden en dankzij hun vezels zorgen ze ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Bovendien kan het eten van meer volle granen het risico op hartziekten en bepaalde vormen van kanker helpen verminderen, benadrukt Upton. Ze kiest voor bruine rijst, volkorenpasta, haver, quinoa, gerst en havermout.

3. Blikjes met tomatensaus

Concasse-tomaten, tomatenpuree of tomatenpuree, Julie Upton zegt ja tegen allemaal, want ze kunnen je helpen een eindeloze verscheidenheid aan gerechten, sauzen en soepen te maken. Bovendien beweert hij dat de verwerking van tomaten uit blik ervoor zorgt dat het lycopeen dat ze bevatten gemakkelijker door het lichaam wordt opgenomen.

4. Noten en notenboter

Als u een verscheidenheid aan noten en notenboters heeft, kunt u de textuur en smaak van gerechten verbeteren. Noten zijn rijk aan hart-gezonde vetten, eiwitten, vezels en antioxidanten en kunnen het risico op chronische ziekten helpen verminderen en u helpen een platte buik te krijgen. Studies tonen aan dat degenen die dagelijks een handvol walnoten eten dunner zijn dan degenen die ze vermijden.

5. Specerijen en kruiden

Nou, we hadden geen voedingsdeskundige nodig om ons te vertellen dat elke keuken specerijen en kruiden zou moeten hebben. Hoe kun je anders heerlijk eten maken? Voor haar zijn deze uiteraard essentieel omdat ze geen calorieën of vet bevatten, terwijl ze wel rijk zijn aan antioxidanten. Zoals hij ons vertelt, kwam uit een onderzoek waarin meer dan 3.000 voedingsmiddelen werden onderzocht, zelfs tot de conclusie dat sommige ervan, zoals oregano, kaneel, tijm en rozemarijn (dat wil zeggen de meest voorkomende in Griekse voedingsmiddelen), een hogere concentratie aan antioxidanten bevatten.

6. Specerijen

In dezelfde logica en smaakmakers, zoals azijn (van rode wijn, balsamico en appelciderazijn), mosterd, sojasaus (je kiest natuurlijk degene met het minste zout), pikante sauzen en Worcestershiresaus, die smaak geven aan het voedsel zonder het met veel calorieën te vullen.

7. Gezonde plantaardige oliën

Extra vierge olijfolie voor salades en dipsausjes, canola-olie voor koken en bakken, en sesamolie voor Aziatische recepten worden aanbevolen door Julie Upton, omdat ze als hartgezonder en gezonder worden beschouwd dan koeienboter of zelfs boterkokosnoot. Natuurlijk, jij die olijfolie gemakkelijker – en voordeliger – vindt, geeft er natuurlijk ook de voorkeur aan om te koken en bakken.

8. Zelfgemaakte bouillons

Groente-, rundvlees-, kippen- of visbouillon, die u thuis met uw eigen handen maakt, wordt als een betere keuze beschouwd, ten eerste omdat u de hoeveelheid zout die ze bevatten kunt controleren. Je bewaart ze in de koelkast of vriezer en gebruikt ze in soepen, sauzen en stoofschotels, waardoor je eten een rijke smaak krijgt.

9. Natuurlijke zoetstoffen

Zelfs voedingsdeskundigen kunnen niet leven zonder een zoete noot in hun dieet. Dus als je een snoepje maakt – altijd gezond –, stelt Julie Upton natuurlijke zoetstoffen voor zoals honing, melasse, stevia of pruimenpuree. Hij benadrukt echter dat je altijd in gedachten moet houden dat bovenstaande misschien betere opties zijn dan suiker, maar ze hebben nog steeds hun calorieën, dus ze hebben gematigdheid nodig.

olijfmagazine.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar