Hoe houd je je aan de juiste voeding: voedingsdeskundigen noemden 6 basisprincipes

Om in goede fysieke conditie te blijven en je goed te voelen, moet je je aan de juiste voeding houden.

De eerste stap is het opgeven van duidelijk ongezond voedsel: fastfood, frisdrank, voedsel dat een bron is van kankerverwekkende stoffen, gifstoffen en palmolie.

Wat zijn de basisprincipes van goede voeding?

Dagelijks watervolume

Het is onmogelijk om gezond en slank te blijven als je vergeet schoon water te drinken. De vloeistof helpt niet alleen bij het bestrijden van vetophopingen, maar reinigt ook het lichaam.

Het belangrijkste punt is dat het water van hoge kwaliteit moet zijn.

kool
Foto: © Belnovosti

Zoutbeheersing

Zout maakt voedsel smakelijker en smakelijker, wat soms tot overeten leidt. Het product leidt ook tot zwelling en verslechtert de gezondheid.

Het is niet nodig om zout volledig op te geven, maar het is zeker de moeite waard om de consumptie ervan onder controle te krijgen. Experts raden aan om niet meer dan zes gram zout per dag te consumeren.

Groenten

Goede voeding is niet denkbaar zonder een overvloed aan groenten in de voeding. Ze helpen gewicht te verliezen, de toestand van het lichaam te normaliseren en de kwaliteit van de huid te verbeteren.

Groenten voorkomen ook de ontwikkeling van veel ziekten, waaronder kanker, diabetes en hartaanvallen.

De meest bruikbare zijn verschillende soorten kool, wortelen, bieten, uien, tomaten, courgettes, paprika’s, aubergines, spinazie en vele anderen.

Beperking van vlees

Veel mensen weten niet dat grote hoeveelheden vlees en dierlijke producten schadelijk zijn voor de gezondheid en het figuur. Als je een passieve levensstijl leidt zonder te trainen in de sportschool, leidt een overvloed aan vlees tot hartproblemen en verstoort het de werking van het urogenitale systeem.

Er zijn ook onderzoeken die de dagelijkse vleesconsumptie in verband brengen met een hoog risico op kanker.

Voeding volgens energiekosten

Zelfs als u gezond voedsel eet, moet de hoeveelheid beperkt zijn. Het eten van te veel voedsel veroorzaakt gewichtstoename, wat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van veel ziekten.

Het is bijvoorbeeld de moeite waard eraan te denken dat plantaardige oliën, noten, zaden, natuurlijke pure chocolade, boter, reuzel, avocado’s, gedroogd fruit en vele andere waardevolle voedingsmiddelen een hoog caloriegehalte hebben.

Daarom is het de moeite waard om uw dagelijkse calorie-inname te beoordelen en u daaraan te houden.

Superfoods

Sommige mensen zijn op hun hoede voor superfoods, omdat ze denken dat de voordelen ervan worden overschat. Maar dat is niet waar. Veel superfoods kunnen iemand van overgewicht bevrijden, de gezondheid verbeteren en het leven verlengen.

Superfoods zijn onder meer avocado, chiazaden, chlorella, acaibessen, pompoenpitten, rozenbottels, wilde vis, zeevruchten, spinazie, peulvruchten, broccoli en lijnzaadolie.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar