De reden dat je niet uit het blikje moet drinken zonder het eerst te wassen

Een blikje frisdrank is zeker alles wat je nodig hebt om je dorst te lessen, maar heb je er wel eens over nagedacht dat je het eerst moet wassen en waarom?

Voor velen is de vraag niet redelijk, voor anderen wel. Dus voor de eerste zullen we uitleggen waarom zo’n ‘onschuldige’ gewoonte misschien toch niet zo ‘onschuldig’ is. De conclusies zijn niet de onze, maar komen uit een eerder maar geldig onderzoek door het lokale CBS, waarin enkele niet zo prettige bevindingen in frisdrankblikjes worden beschreven. De resultaten waren – op zijn zachtst gezegd – ronduit walgelijk.

In een blikje frisdrank van een restaurantketen zat bijvoorbeeld stafylokok, de bacterie die de infectieziekte stafylokok veroorzaakt. Bovendien zat een frisdrank uit een automaat vol met de aërobe bacterie ‘pseudomonas aerogenes’, die een reeks infecties veroorzaakt, waaronder longontsteking.

De meest walgelijke vondst was echter het stof op een blikje energiedrank van een benzinestation dat coliforme bacteriën bleek te bevatten, en voor degenen die niet wisten wat dat betekent: coliforme bacteriën zijn een soort bacteriën die voorkomen in – hoe om het beleefd te zeggen: ontlasting. Dit alles kan voortkomen uit verschillende bronnen, zoals van iemand die de blikken heeft aangeraakt zonder zijn handen te wassen, dieren of zelfs insecten die mogelijk door de opslagruimte van de blikken zijn gepasseerd, enz.

Dus tot slot: aangezien het normaal is dat ze in contact zijn gekomen met een flink aantal “walgelijke” elementen voordat ze onze handen bereiken, is het goed om ze te wassen voordat ze worden geopend om de inhoud ervan te consumeren, vooral als we willen drinken uit de kan.

olijfmagazine.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar