Wat moet ik eten in plaats van suiker? Enkele natuurlijke opties om het te vervangen

Wat moet ik eten in plaats van suiker? Als je iets zoets wilt eten, kies dan voor zo natuurlijk mogelijke producten, zoals:

Stevia

Stevia is een natuurlijke zoetstof gewonnen uit de bladeren van een Zuid-Amerikaanse struik die wetenschappelijk bekend staat als Stevia rebaudiana. Het bevat nul calorieën, kan tot 350 keer zoeter zijn dan suiker en kan iets anders smaken dan suiker. Van Stevioside, een zoete stof in stevia, is aangetoond dat het de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte verlaagt.

Honing

Honing bevat sporen van vitamines en mineralen, evenals een overvloed aan nuttige antioxidanten. De fenolzuren en flavonoïden in honing zijn verantwoordelijk voor de antioxiderende werking, die diabetes, ontstekingen, hartziekten en kanker kan helpen voorkomen. Veel onderzoeken hebben door de jaren heen geprobeerd een duidelijk verband aan te tonen tussen honing en gewichtsverlies, verlaagde glucosespiegels en verlaagde hyperglykemie. Er zijn echter grotere onderzoeken en recenter onderzoek nodig om duidelijke patronen vast te stellen. Hoewel honing veelbelovende gezondheidsvoordelen heeft, bevat het fructose, wat kan bijdragen aan veel gezondheidsproblemen. Kortom, honing is nog steeds suiker en niet geheel onschadelijk.

Ahornsiroop

Ahornsiroop bevat goede hoeveelheden calcium, kalium, ijzer, zink en mangaan. De oligosachariden zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor de lagere plasmaglucoseconcentraties. Ondanks de heilzame voedingsstoffen en antioxidanten bevat ahornsiroop nog steeds een zeer hoog suikergehalte. Net als honing is ahornsiroop een iets betere optie dan gewone suiker, maar moet met mate worden geconsumeerd.

Stroop

Melasse is een 100% natuurlijk product. Het wordt geproduceerd uit suikerriet, waardoor het een zoetstof is, ideaal ter vervanging van suiker. Bovendien heeft het een grote voedingswaarde, omdat het ijzer, calcium, magnesium, kalium, natrium en fosfor bevat.

Natuurlijke zwarte suiker

Het is de combinatie van ruwe rietsuikerkristallen met toevoeging van melasse en bevat meer voedingsstoffen dan andere soorten suiker.

Gedroogd fruit zonder toegevoegde suiker

Ze zijn ook een ideale keuze als je iets zoets wilt eten, puur of als tussendoortje. Kies gewoon die gedroogde vruchten waaraan geen suiker is toegevoegd.

Johannesbroodpoeder in plaats van chocolade

Johannesbroodpoeder kan worden gebruikt in snoep, smoothies en drankjes als gezonde vervanger van cacao of chocolade. Het is rijk aan voedingsstoffen, zoals calcium en vitamines, terwijl het een natuurproduct is en geen gluten, cafeïne of suiker bevat.

vorm.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar