Waarom krijgen vrouwen op middelbare leeftijd buikvet?

Als u op middelbare leeftijd bent en veranderingen in uw buikstreek opmerkt, bent u niet de enige

Merk je buikvet? Als u op middelbare leeftijd bent, is hier een antwoord op, aangezien onderzoek bevestigt dat dit een normale verandering is die bij vrouwen optreedt naarmate ze ouder worden.

Vóór de menopauze stijgen hormonen en oestrogeen en het blijkt dat deze veranderingen veranderingen in het lichaam veroorzaken, samen met stemmingswisselingen, opvliegers en onregelmatige menstruaties. Al deze transities zijn intenser dan 45-55 jaar en eindigen officieel een jaar na de laatste periode. Op de een of andere manier is de overgang naar de menopauze abrupt.

Vrouwen slaan meer vet op in de dijen en heupen, vóór de menopauze, maar als ze deze ingaan, verandert hun lichaam meestal veel, en vooral in de manier waarop ze vet opslaan. Concreet hebben wetenschappers in een onderzoek uit 2021 gevolgd hoe de lichamen van 380 vrouwen van middelbare leeftijd in Boston en Los Angeles in twaalf jaar tijd veranderden, inclusief de tijd vóór, tijdens en na hun overgang naar de menopauze.

Natuurlijk varieerden de resultaten, maar wat er in hoofdzaak werd gevonden, is dat vrouwen in de buurt van de menopauze meer vet begonnen op te slaan, terwijl mannen minder rond de dijen en heupen en meer in hun buik. Natuurlijk kunnen al deze veranderingen te wijten zijn aan slechte voeding, stress en een slechte levensstijl in het algemeen.

De gevaren van buikvet

Volgens een onderzoek onder 88.000 leraren in Californië wordt het risico op diabetes type 2, migraine, een verminderde longfunctie en het risico op astma verhoogd door overgewicht en vooral door abdominale obesitas. Volgens onderzoek gepubliceerd in The New England Journal of Medicine kan een grote taille het risico op vroegtijdig overlijden bijna verdubbelen, zelfs als het totale lichaamsgewicht normaal is.

De oplossing

Doe oefeningen met gewichten

Veel mensen denken dat ze aërobe oefeningen moeten doen om af te vallen. En hoewel aerobics je kunnen helpen calorieën te verbranden en je in een algeheel calorietekort te brengen, zullen krachttraining en gewichtheffen je helpen om op de lange termijn af te vallen. Met krachttraining bouw je meer spiermassa op, waardoor je lichaam in rust meer calorieën verbrandt.

Verminder de suiker

Suiker bevat calorieën met vrijwel geen voedingswaarde. Deze calorieën zullen dus niet alleen bijdragen aan je gewicht, ze spelen ook een belangrijke rol in de manier waarop ons lichaam buikvet opslaat. Onderzoek toont aan dat het verhogen van de suikerconsumptie kan leiden tot meer buikvet.

Bovendien verhoogt suiker het insulineniveau en wordt een teveel aan insuline in verband gebracht met obesitas. Dit kan ook leiden tot insulineresistentie en een veel voorkomend symptoom van insulineresistentie is extra vetopslag in de buik.

Krijg genoeg slaap

Hoewel voeding en lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen bij vetverlies, hebben veel mensen de neiging om een ​​andere belangrijke levensstijlgewoonte te negeren: slaap. Gebrek aan slaap kan de productie van het stresshormoon cortisol verhogen, waardoor u last krijgt van vermoeidheid, een groter verlangen naar voedsel en minder energie. Dit alles zal van invloed zijn op uw effectiviteit in de sportschool en op uw naleving van een dieetplan. Streef ernaar om elke nacht zeven tot acht uur ononderbroken slaap te krijgen.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar