Voedingsdeskundigen raden hun patiënten aan bieten in hun dieet op te nemen.
Het punt is dat deze knolgewas krachtige antioxiderende eigenschappen en uitstekende voedingswaarde heeft.
Katerina Padolka sprak hier uitgebreider over, schrijft RT.
Zoals de voedingsdeskundige opmerkte, bevatten bieten een minimale hoeveelheid vet, slechts 43 calorieën per 100 gram product.
De groente bevat veel nuttige elementen, bijvoorbeeld ijzer, mangaan, kalium, zink, vitamine A en foliumzuur.
Dit alles helpt het lichaam normaal te functioneren.
De arts merkte op dat het aanbevolen is om bieten rauw te eten, in dit geval blijft er meer vitamine C behouden.
Als u de optie van warmtebehandeling kiest, is het beter om de knolgewas te koken.
Maar tegelijkertijd moeten we ons de contra-indicaties herinneren. Het is beter om bieten te vermijden als u een nierziekte heeft.
We moeten niet vergeten dat de groente oxalaten bevat, wat kan leiden tot het verschijnen van nierstenen.