Hoeveel porties ijs kun je per week eten zonder je gezondheid te schaden: antwoord van een voedingsdeskundige

IJs is een delicatesse die niet alleen geliefd is bij kinderen, maar ook bij volwassenen.

Maar het is belangrijk om enkele regels te onthouden, zodat het dessert het lichaam niet schaadt.

Voedingsdeskundige Antonina Starodubova sprak hierover, meldt Izvestia.

Zoals de arts opmerkte, kan een gezond persoon zelfs in de winter van zo’n traktatie genieten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat je het niet kunt overdrijven met het product. U mag maximaal twee porties per week eten.

Ijsje
Foto: Pixabay

Houd er rekening mee dat het product als voedzamer wordt beschouwd als u er glazuur, koekjes, wafels of siropen aan toevoegt.

Dit kan het caloriegehalte met twee keer of meer verhogen.

Daarom moeten mensen met ziekten en overgewicht een arts raadplegen voordat ze snoep aan hun dieet toevoegen.

Starodubova voegde eraan toe dat sorbet minder vet bevat, maar je moet op de samenstelling letten, omdat een dergelijk product mogelijk meer suiker bevat.

Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan melkijs met de toevoeging van bessen of fruit. Tegelijkertijd moet je het dessert niet combineren met ander calorierijk en vet voedsel op die dagen dat je ijs wilt.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar