Hoe te eten zodat ouderen een lang leven kunnen leiden: experts hebben de belangrijkste regels genoemd

Ouderen moeten uiterst voorzichtig zijn met hun dieet, omdat afwijkingen van de juiste voeding tot ernstige gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Met de leeftijd zou het menu moeten veranderen, omdat het lichaam niet altijd in staat is om met het gebruikelijke voedsel om te gaan.

Welke voedingsregels mogen ouderen niet vergeten?

Preventie van overgewicht

Obesitas verslechtert de toestand van het lichaam op elke leeftijd, waardoor comfortabele omstandigheden worden gecreëerd voor de ontwikkeling van ziekten. Ouderen mogen dergelijke risico’s niet nemen.

Daarom is het de moeite waard ervoor te zorgen dat de dagelijkse hoeveelheid voedsel aan de normen voldoet.

gepensioneerden
Foto: © Belnovosti

Minder zout

Deskundigen zijn van mening dat overtollig zout problemen veroorzaakt met de nieren en het cardiovasculaire systeem. Daarom moet zout heel voorzichtig in het dieet worden geïntroduceerd.

Let op uw cholesterol

Op oudere leeftijd is het risico op het ontwikkelen van hartproblemen extreem hoog, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat voedsel het cholesterolgehalte niet verhoogt.

Daarom moet u alleen veilige kookmethoden kiezen.

De gevaren van bewerkte voedingsmiddelen

Veel ouderen vinden het lastig om regelmatig zelf te koken en kiezen daarom voor kant-en-klaarmaaltijden. Maar dit is uiterst gevaarlijk voor de gezondheid.

Dergelijke producten bevatten veel zout en chemicaliën die de ontwikkeling van chronische ziekten kunnen veroorzaken.

Vis in plaats van vlees

Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat vlees een wondermiddel is tegen ziekten en het belangrijkste voedingsproduct. Een grote hoeveelheid vleesproducten in de voeding kan echter tot voortijdige sterfte leiden.

Daarom moet de voorkeur worden gegeven aan vis.

Calciumbalans

Het is geen geheim dat de botten van ouderen kwetsbaarder worden, wat tot breuken kan leiden. Daarom is het belangrijk om uw dieet zo samen te stellen dat het voldoende calcium bevat.

Uitstekende bronnen van deze stof zijn sesam, venkel, zuivelproducten, noten en peulvruchten.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar