Deze delicatesse is geliefd bij zowel volwassenen als kinderen.
Maar je kunt het niet overdrijven met dit dessert. In dit geval kunnen onaangename gevolgen optreden.
Een persoon riskeert bijvoorbeeld overgewicht, evenals hart-, vaat- of nierziekten. Bovendien neemt het risico op diabetes toe.
Pure chocolade wordt als minder schadelijk beschouwd vanwege de lagere hoeveelheid suiker, maar tegelijkertijd een hoger percentage cacao in de samenstelling. Wat melk- en witte chocolade betreft, er zit veel suiker in de samenstelling.
Je kunt maximaal 30 gram pure chocolade per dag eten, en in het geval van melk- of witte chocolade maximaal 20 gram per dag.
Gastro-enteroloog Margarita Amelichkina vertelde hierover aan Gazeta.Ru.
Als je calorieën wilt verminderen, kiezen sommige mensen liever voor lekkernijen met zoetstoffen. Vergeet niet dat een dergelijk supplement bijwerkingen kan hebben, bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel of misselijkheid.
Amelichkina merkte ook op dat degenen die aan allergieën, diabetes en hoge bloeddruk lijden, geen chocolade mogen eten. Dit dessert mag niet worden gegeven aan kinderen jonger dan drie jaar.
De specialist adviseerde chocolade te vervangen door snoep zonder cafeïne en purines, bijvoorbeeld marshmallows, marshmallows en marmelade.