9 redenen om elke dag mandarijnen te eten!

Je vindt ze dit seizoen in supermarkten en supermarkten! Ze zijn sappig, zoet en heerlijk. Ze worden puur gegeten, er wordt sap van gemaakt (wat je sinaasappelsap een extra kick geeft), maar ze kunnen ook een basisingrediënt zijn in veelal zoete recepten! Ze zijn gemakkelijk mee te nemen in onze tas en kunnen de ideale snack van het seizoen zijn voor op kantoor of op school.

Mandarijnen zijn niet alleen erg lekker, maar ook heel gezond!

Ze zijn rijk aan vitamines en voedingsstoffen

Mandarijnen zijn een basisbron van vitamine C. In feite levert 1 middelgrote mandarijn ons 26% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine. Tegelijkertijd zijn ze een belangrijke bron van vitamine A en B, terwijl ze een aanzienlijke hoeveelheid kalium, thiamine en foliumzuur bevatten.

Rijk aan antioxidanten

Mandarijnen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid flavonoïden en vitamine C, die antioxidanten zijn en het lichaam beschermen tegen chronische ontstekingen en bij uitbreiding tegen ernstige ziekten, zoals kanker, terwijl ze tegelijkertijd gunstige eigenschappen hebben voor het goed functioneren van de hersenen.

Ze beschermen het immuunsysteem

Door hun hoge gehalte aan vitamine C beschermen deze sappige vruchten ons immuunsysteem en zijn ze een schild tegen de klassieke verkoudheid en tegen infecties in het algemeen.

Tegelijkertijd beschermen de stoffen die in de mandarijnenschillen zitten – en die op onze handen blijven als we ze schoonmaken – het lichaam tegen de ernst van allergische reacties.

Ze ondersteunen de gezondheid van de hersenen

Antioxidanten in mandarijnen, zoals vitamine C en nobiletine, kunnen het lichaam beschermen tegen chronische hersenziekten zoals schizofrenie of Parkinson.

Tegelijkertijd heeft onderzoek bij muizen aangetoond dat nobiletine de symptomen van de ziekte van Alzheimer, zoals geheugenverlies, kan verminderen. Tegelijkertijd helpt dezelfde stof de bewegingsproblemen veroorzaakt door de ziekte van Parkinson te verminderen.

Onderzoek bij muizen is veelbelovend, maar er zijn geen proeven op mensen die dit kunnen bewijzen.

Ze kunnen de stevigheid van onze huid verbeteren

Vitamine C helpt bij de productie van collageen, dat in ons lichaam in de loop van de tijd afneemt. Tegelijkertijd voorkomt het dat vrije radicalen de gezondheid van de huid vernietigen.

Ze dragen bij aan gewichtsverlies

Zoals alle citrusvruchten zijn mandarijnen rijk aan vezels. Hun consumptie zorgt voor een gevoel van verzadiging, waardoor ze helpen bij het afvallen. Tegelijkertijd heeft onderzoek aangetoond dat degenen die een hoog percentage plantaardige vezels consumeren, het moeilijk vinden om het verloren gewicht terug te krijgen. Mandarijnen bevatten ook een antioxiderende stof, nobiletin, die voorkomt dat vetcellen groeien.

Ze helpen de gezondheid van het hart

De vitamine C en antioxiderende elementen in mandarijnen kunnen de gezondheid van het hart bevorderen. Volgens onderzoek kan vitamine C het cholesterol- en triglyceridengehalte verlagen, wat het lichaam beschermt tegen atherosclerose, de belangrijkste oorzaak van hartaanvallen.

Ze kunnen kankerbestrijdende eigenschappen hebben

De antioxiderende elementen van mandarijnen kunnen de groei van een tumor voorkomen, een operatiewond sneller laten sluiten of chemotherapiebehandelingen effectiever maken, terwijl de toxiciteit ervan wordt verminderd.

In feite beschermen de flavonoïden in citrusvruchten ons tegen bepaalde soorten kanker: darm-, long-, borst- en maagkanker.

Het is heel gemakkelijk om ze in uw dieet op te nemen

Mandarijnen zijn gemakkelijk te eten en naast puur eten kun je ze ook in verschillende recepten verwerken!

olijfmagazine.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar