Wetenschappers hebben vastgesteld wat er uiteindelijk met een persoon gebeurt als hij sterft

Deskundigen van de Universiteit van British Columbia voerden een onderzoek uit waarin ze probeerden erachter te komen wat het laatste gevoel is dat iemand voelt voordat hij sterft.

Waarom mannen eerder sterven dan vrouwen

Er hebben veel mensen aan het onderzoek deelgenomen. Onder de specialisten bevonden zich gezonde mensen, patiënten die bijna dood waren, en hospicepatiënten die tijdens het experiment bewusteloos waren.

Absoluut alle deelnemers lieten hun hersenactiviteit meten met een speciaal apparaat: elektro-encefalografie.

Volgens de voorlopige theorie dat wanneer iemand sterft, het gehoor het laatste zintuig is dat hij verliest. Wetenschappers waren geïnteresseerd in deze vraag en besloten een onderzoek uit te voeren om erachter te komen of de stervende hoort of hij op dat moment bewusteloos is.

Dodelijk! Deze 5 infecties komen voort uit gezonde voeding en zijn dodelijk voor ons

Er werd ontdekt dat zelfs als de hersenen al stervende zijn, ze nog steeds perfect reageren op geluiden. Het proces stopt echter niet, zelfs niet als de persoon bewusteloos is.

Wetenschappers konden geen verschillen ontdekken tussen de manier waarop de hersenen van een gezond persoon en de hersenen van een stervend persoon op geluiden reageerden. Het is vermeldenswaard dat specialisten tot nu toe geen antwoord kunnen geven op de vraag of iemand bij de dood zonder bewustzijn begrijpt wat hij precies hoort.

Dit onderzoek bevestigt volgens Elizabeth Bluden het feit dat er zelfs met stervende mensen gesproken moet blijven worden omdat er activiteit in hun hersenen is en ze alles kunnen horen. Zelfs als de stervende niets begrijpt, zullen zijn hersenen zich er nog steeds van bewust zijn dat er iemand dichtbij hem in de buurt is./ zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar