Weet jij wat boekweit geneest?

We kennen boekweit vooral als meel verkregen uit dit gewas, wat een gezondere en nuttiger keuze is dan witte bloem, maar boekweit heeft ook wetenschappelijk en medisch bewezen positieve effecten op een aantal functies in het menselijk lichaam. Wat boekweit geneest is een redelijke vraag, waar we vandaag naar op zoek zijn, om de nuttige cultuur in ons menu op te nemen, precies daar waar we deze het meest nodig hebben, afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand.

Dit graanvoer versterkt het geheugen, het gaat hoest en slapeloosheid tegen

Wat geneest boekweit?

Het meel dat uit de cultuur wordt gewonnen, dient niet alleen als voedsel, maar is ook een behandelingsmiddel voor een aantal ziekten.

  • Boekweit verbetert de bloedstroom aanzienlijk door aderen en kleine bloedvaten te versterken.
  • Het is bewezen dat het spataderen helpt behandelen en atherosclerose voorkomt. De dagelijkse consumptie van boekweitthee gedurende 3 maanden heeft een aanzienlijk effect op het stoppen van de processen die verband houden met spataderen.
  • Deze cultuur is waardevol voor diabetici omdat het helpt diabetes onder controle te houden door de manier te verbeteren waarop het lichaam de bloedsuikerspiegel verwerkt. De dagelijkse consumptie van slechts 100 gram boekweitmeel verbetert de glucosetolerantie op de lange termijn bij mensen met diabetes. Als de inname van boekweit maximaal 3 maanden aanhoudt, verbetert de plant het gezichtsvermogen dat is beschadigd door ongecontroleerde diabetes.
  • Boekweit zorgt voor de gezondheid van het hart. De American Heart Association beveelt aan dat ten minste de helft van de granen in iemands dieet volle granen zijn, zoals boekweit. Uit onderzoek uit 2015 is een verband gebleken tussen diëten met meer volle granen en een lager risico op hartziekten.
  • Boekweit is rijk aan vezels, die het cholesterolgehalte in het bloed helpen verbeteren, waardoor het risico op hartaandoeningen, diabetes, beroertes en obesitas wordt verminderd. Vezels zijn waardevol voor het behoud van de gastro-intestinale gezondheid, het bevorderen van gewichtsverlies en het langer volhouden, waardoor een slanke taille wordt bereikt.
  • Boekweit is rijk aan antioxidanten. Het belangrijkste antioxidant polyfenol in boekweit, rutine, kan het risico op kanker verminderen en helpen een normale bloeddruk en een normaal lipidenprofiel te behouden. Quercetine is een andere antioxidant die essentieel is voor de gezondheid.
  • Rijk aan waardevolle mineralen – magnesium, koper en eiwitten, vermindert boekweit het risico op hartziekten door de vorming van bloedstolsels te voorkomen, ontstekingen te verminderen en de bloeddruk binnen normale grenzen te houden.

Weet jij waarom we allemaal vaker boekweit zouden moeten eten?

Waar moet u op letten als u een boekweitbehandeling ondergaat?

1. Vrouwen die een kind verwachten, mogen geen zelfmedicatie gebruiken met boekweit, omdat het effect van bloem op de zwangere vrouw en de foetus onbekend is.

2. Boekweitallergie is mogelijk, zoals elke voedselallergie. Het kan mild zijn en zich manifesteren als jeuk, huiduitslag of een loopneus, maar het kan ernstig en levensbedreigend zijn, waardoor dringende medische hulp nodig is.

3. Lijders aan coeliakie of glutengevoeligheid moeten heel voorzichtig zijn bij het toevoegen van boekweit aan hun dieet, omdat het niet duidelijk is of het volledig glutenvrij is en veilig kan worden geconsumeerd door mensen met glutenintolerantie.

4. Diabetici die grote hoeveelheden boekweit gebruiken, moeten samen met de behandelend arts hun bloedsuikerspiegel controleren en indien nodig de dosis van hun geneesmiddel aanpassen.

5. Boekweit moet 3 weken voor en na de operatie worden stopgezet. Er bestaat bezorgdheid dat boekweit de bloedsuikerspiegel tijdens en na de operatie kan verstoren.

6. Als u aan chronische ziekten lijdt en hiervoor medicijnen gebruikt, kunt u altijd het beste uw arts raadplegen voordat u stopt met de inname van boekweit en wanneer u boekweit in het dagmenu opneemt. Dit alles mag geen doelbewust gedrag zijn waar niet over is nagedacht.

Het artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar