15 voedingsfactoren die het risico op overlijden vergroten

De combinatie van deze factoren vormt een tekort aan nuttige en een teveel aan schadelijke componenten in het lichaam.

Het medische tijdschrift The Lancet publiceerde de resultaten van een onderzoek door een groep wetenschappers die tijdens hun werk de gegevens analyseerden die tussen 1990 en 2017 in 195 landen waren verkregen.

Het doel van de specialisten was om de factoren te identificeren die tot voortijdige sterfte leiden.

Wetenschappers zeggen dat ondervoeding verband houdt met een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Ze stelden een lijst samen van de belangrijkste voedingsfactoren die wereldwijd bijdragen aan de sterfte.

In de lijst worden ze in aflopende volgorde weergegeven: in de eerste posities bevinden zich de meest dodelijke factoren, daarna – minder gevaarlijk:

Overmatig zoutverbruik

Gebrek aan volkorenproducten

Gebrek aan fruit en groenten

Noten tekort

Een tekort aan omega-3-vetzuren

Gebrek aan vezels

Gebrek aan meervoudig onverzadigde vetzuren

Beperkte consumptie van peulvruchten

Te veel transvetten eten

Calciumtekort

Misbruik van suikerhoudende dranken

Overmatige consumptie van verwerkte vleesproducten

Overmatig gebruik van rood vlees in het dagmenu./zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur voor iedereen zult vinden!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar