Venkelthee helpt bij maagproblemen

Dille met een Latijnse naam anethum graveolens is een eenjarig aromatisch kruid dat afkomstig is uit de mediterrane landen en de zuidelijke regio’s van Rusland. Er wordt aangenomen dat het Engelse woord voor venkel ‘dille’ afkomstig is van een oud Angelsaksisch woord dat ‘rustgevend’ betekent. De Latijnse naam komt uit het Grieks en betekent ‘sterke geur’.

Dille in het verleden

Venkel wordt al eeuwenlang over de hele wereld als aromatisch kruid gebruikt. Van de oude Egyptenaren tot de Middeleeuwen stond venkel bekend als een specerij, kruid en voor het ‘verjagen van heksen’. Tegenwoordig is het aanwezig in de keuken van bijna alle landen van de wereld – van Duitsland tot Noorwegen, van Rusland tot Laos en vele andere daartussenin. Van brood tot stoofschotels, salades en sauzen, de aanwezigheid van venkel is constant. En vergeet niet dat venkelthee populair is vanwege het specifieke aroma en de talrijke gezondheidsvoordelen.

De magische venkelthee – nuttig voor het hele lichaam!

Voordelen van venkelthee

Venkel is rijk aan stoffen die goed zijn voor je lichaam. De zaden van de plant bevatten vluchtige oliën, flavonoïden, coumarine en triterpenen. Bovendien is venkel rijk aan eiwitten, vezels en koolhydraten, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, zink, koper, vitamine A, C, B-complex.

Helpt bij maagproblemen

* Venkelthee verbetert het hele spijsverteringsproces: vanaf het moment dat voedsel je mond binnenkomt totdat ongewenste afvalstoffen je lichaam verlaten.
* Om te beginnen kalmeert deze kruidenthee je maag en verlicht brandend maagzuur en indigestie door gal en spijsverteringssappen te stimuleren, waardoor je voedsel sneller kunt verteren en je maag een veel beter gevoel krijgt.
* Venkelthee verlicht de hik die het gevolg is van overgevoeligheid en maagklachten die gas in de luchtpijp dwingen. Venkelthee vermindert gasvorming en ontspant de maagspieren.

Het helpt de darmen

* Een goede vertering van voedsel is de sleutel tot een goede darmfunctie. Venkelthee verlicht het onaangename gevoel van een opgeblazen gevoel en gassen die onvermijdelijk tot winderigheid leiden.
* Venkelthee is goed voor zowel profylactische inname als als u zich ziek voelt en te maken krijgt met de bacteriën en ziektekiemen die koliek of diarree veroorzaken.
* Helpt bij dysenterie omdat het de schimmelinfectie in de darmen bestrijdt en tot verbetering leidt.
* Helpt darmkrampen te verminderen die zeer pijnlijk zijn.

Waar is venkelzaadthee onmisbaar voor?

Onmiddellijke verlichting van koliek

* Venkelthee helpt zowel uw baby of kind als uzelf. Een kopje warme venkelthee verlicht babykoliek.
* Venkelthee is ook geweldig voor spijsverteringsproblemen en andere maagproblemen bij kinderen. Voor een mildere smaak kun je wat kamille toevoegen. Deze combinatie zal ook helpen de zenuwen van het kind te kalmeren.

Hoe maak je venkelthee?

Watertemperatuur: 100 graden
Hoeveelheid: 250 ml
Tijd om in water te weken: 10 minuten
Aanbevolen dosis: 3 kopjes per dag
Zoetstof: honing

Je kunt de zaden of bladeren gebruiken om thee te zetten, maar omdat de zaden geconcentreerder zijn, kun je als volgt venkelzaadthee maken.

* Zet de waterkoker op het vuur en kook het water.
*Voeg 2 theelepels gemalen venkelzaad toe per kopje thee.
* Laat de zaden ongeveer 10 minuten in het water “weken”, totdat de thee een aangename gele kleur krijgt.
* Zodra je thee klaar is, zeef je hem en geniet je ervan.
* Het wordt aanbevolen om na de maaltijd maximaal 3 kopjes venkelthee per dag te drinken om de maagsapstroom te bevorderen.
De thee is zoet met een pittige smaak. Je kunt kamille toevoegen voor een verzachtend en verzachtend effect.

Het artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen aanbeveling of vervanging voor professioneel advies.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar