Een voedingsdeskundige noemde de voedingsmiddelen die constipatie kunnen veroorzaken

In feite is dit onderwerp erg belangrijk, omdat constipatie veel ongemak en ongemak kan veroorzaken en tot gezondheidsproblemen kan leiden, omdat wat eigenlijk “afval” is, het lichaam van binnenuit vergiftigt, en hoe langer de constipatie duurt, hoe gevaarlijker het is. voor een persoon, merkt voedingsdeskundige Maria Kapralova op.

De eerste op de lijst van voedingsmiddelen die constipatie veroorzaken is het zetmeel, wat een complex koolhydraat is en daarom moeilijk te verteren. Deze omvatten aardappelen, rijst, tarwe, maïs, peulvruchten en groene bananen, maar ook gerechten gemaakt van deze producten.

Wat we nooit moeten eten als we verstopt zijn – bespaar jezelf deze problemen!

Volgende de cafeïne! Ja, ja, liefhebbers van koffie, sterke thee en energiedrankjes lopen het risico moeilijkheden te ondervinden bij het naar het toilet gaan. Feit is dat cafeïne in grote hoeveelheden bijdraagt ​​aan de uitdroging van het lichaam, waardoor de ontlasting dikker wordt. Dit veroorzaakt constipatie. Als de cafeïneconsumptie echter binnen de normale grenzen blijft, kan het het hele organisme, inclusief het maag-darmkanaal, stimuleren, waardoor metabolische processen worden versneld.

Een ander interessant ingrediënt dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge is de gluten. Het is een speciaal eiwit dat fungeert als een natuurlijke “lijm”. Denk aan de consistentie van tarwedeeg, die moeilijk te verwijderen is met natte handen – in deze staat wordt elk voedsel afgebroken, en voedsel dat gluten bevat, is erg moeilijk te verteren. Bij een grote hoeveelheid voedsel in de vorm van brood, snoep, pasta en andere dingen blijven de darmvlokken eenvoudig aan elkaar plakken en vervullen ze hun functie met tussenpozen.

De persimmon is de meest samentrekkende vrucht, MAAR! Het is belangrijk om te leren hoe je zoete vruchten en variëteiten kiest, omdat dadelpruimen erg gezond zijn en rijk aan veel vitamines en mineralen. Samentrekkende vruchten vertragen het werk van het gehele maagdarmkanaal en de darmmotiliteit. Maar gedroogde persimmon heeft het tegenovergestelde effect: een laxeermiddel.

Arts adviseert: De drie TOP-voedingsmiddelen tegen constipatie

Ook, overtollig eiwit uit zuivel- en vleesproducten, vooral kwark, kaas en rood vlees, leidt tot constipatie. Eiwitvezels hebben tot 8 uur nodig om te verteren, bovendien zijn ze rijk aan ijzer, waarvan het teveel, samen met een grote hoeveelheid eiwit, direct leidt tot ontlastingsproblemen.

Kant-en-klaarmaaltijden, gefrituurd voedsel, fastfood, chips en worstjes bevatten een grote hoeveelheid bewaarmiddelen, zout en levensmiddelenadditieven die onze gezondheid op verschillende manieren beïnvloeden. Daarom is het beter om dergelijke voedingsmiddelen in uw dieet te minimaliseren om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

En natuurlijk, de alcohol kan constipatie veroorzaken, omdat het veel processen in het lichaam vertraagt ​​en bijdraagt ​​aan uitdroging.

De oorzaak van constipatie is echter niet alleen eten en drinken; het kan ook een sedentaire levensstijl, een gebrek aan of een minimum aan vezels in het dieet zijn, evenals een kleine hoeveelheid schoon water.

Het artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen aanbeveling of vervanging voor professioneel advies.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar