Welke kruiden helpen bij een lage bloeddruk?

We beschouwen hypertensie doorgaans eerder als een probleem dan als hypotensie, omdat hoge bloeddruk wereldwijd een van de meest voorkomende oorzaken is van invaliditeit, complicaties en sterfte. Dit feit betekent echter niet dat een lage bloeddruk veilig is of dat u geen medische hulp moet zoeken voor de diagnose en behandeling van hypotensie. Het blijkt dat zowel hoge als lage bloeddruk hun oorzaken, risico’s en gevolgen hebben, die tijdige implementatie van maatregelen en behandeling vereisen om ernstige complicaties of risico’s voor de gezondheid en het leven te voorkomen.

Oorzaken van hypotensie

Een lage bloeddruk kan het gevolg zijn van tientallen verschillende redenen, waarvan sommige ernstig zijn en een bedreiging vormen voor de gezondheid en het leven, terwijl andere tijdelijk en van ondergeschikt belang zijn en geen behandeling behoeven. Ernstige hypotensie kan worden veroorzaakt door plotseling verlies van grote hoeveelheden bloed, ernstige infectie, hartaanval of allergische shock.

Kleinere oorzaken van een bloeddrukdaling kunnen zijn:

  • uitdroging,
  • hoge omgevingstemperatuur,
  • het gebruik van bepaalde medicijnen zoals diuretica, antidepressiva, pijnstillers,
  • overmatig alcoholgebruik,
  • strikte diëten,
  • plotseling opstaan ​​vanuit een liggende positie,
  • sommige chronische ziekten, enz.

Wanneer is een lage bloeddruk een teken van een verraderlijke ziekte?

Risico’s op hypotensie

Een plotselinge daling van de bloeddruk is om verschillende redenen gevaarlijk, van het risico om op straat te vallen en alle gevaren die daarmee gepaard gaan – een slechte plek raken, aangereden worden door een auto, een ledemaat breken, en meer, tot het beroven van de zuurstoflichaam als gevolg van een plotselinge daling van de bloeddruk, wat schade aan het hart, de hersenen en andere organen kan veroorzaken en onmiddellijke en dringende medische aandacht vereist.

Manieren om een ​​lage bloeddruk te beïnvloeden

Net als hypertensie en hypotensie kan het onder controle worden gehouden en behandeld als de juiste diagnose wordt gesteld. Mogelijke manieren om een ​​lage bloeddruk te beïnvloeden zijn afhankelijk van de oorzaken ervan – als dit te wijten is aan het nemen van bepaalde medicijnen, kunnen ze worden vervangen door andere die niet tot hypotensie leiden. Als het te wijten is aan uitdroging, kan dit worden tegengegaan door voldoende vochtinname. als de lage bloeddruk het gevolg is van een ziekte, wordt de oorzaak behandeld, enz.

Een van de meest onschadelijke manieren om invloed uit te oefenen op een lage bloeddruk en deze naar normale limieten te brengen, is het nemen van kruiden. Verschillende kruiden voor lage bloeddruk zijn een natuurlijke en onschadelijke methode om hypotensie onder controle te houden.

Kruiden voor lage bloeddruk

1. Basilicum

Het kruid wordt ook wel heilige basilicum genoemd. Het is een waardevolle bron van vitamine C, kalium en magnesium, die helpen bij de behandeling van hypotensie en nuttig zijn bij het handhaven van een adequate bloeddruk. 5-6 blaadjes van het kruid in de ochtend voor het ontbijt is een natuurlijke manier om de bloeddruk binnen normale grenzen te houden.

2. Kaneel

Het zoete kruid is een zoete en natuurlijke manier om de bloeddruk te beïnvloeden en binnen normale grenzen te houden. Kaneel is effectief gebleken bij het reguleren van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk wanneer deze abnormaal hoog of drastisch laag worden. Het bevat kalium en magnesium, die essentieel zijn voor het handhaven van een normale bloeddruk.

Hoe u een lage bloeddruk kunt verhogen: 5 effectieve manieren

3. Astragalus

Een Chinees kruid dat al eeuwenlang medicinaal wordt gebruikt en populair is vanwege zijn ontstekingsremmende en anti-verouderingseigenschappen. Het kruid verbetert de hartfunctie door de bloedvaten te verwijden en helpt effectief bij hypotensie.

4. Lavendel

Lavendel bevat kamfer en andere essentiële oliën waarvan is aangetoond dat ze helpen de lage bloeddruk onder controle te houden bij behandeling met aromatherapie.

5. Rozemarijn

Het kruid is een van de krachtigste huismiddeltjes voor het verhogen van de bloeddruk, plaatselijk aangebracht of inwendig ingenomen. Kamfer stimuleert het ademhalingssysteem en ondersteunt de bloedcirculatie, wat helpt de bloeddruk te verhogen en deze binnen normale en gezonde grenzen te houden.

Het artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar