Onverwacht: gisteren gekookte rijst is gevaarlijk voor de gezondheid

Rijst is een soort eenzaadlobbige plant uit de granenfamilie. Het is een belangrijk landbouwgewas waarvan de zaden het hoofdvoedsel vormen voor grote delen van de wereldbevolking, vooral in Azië. De recepten voor de bereiding ervan zijn zo talrijk en gevarieerd dat ze niet in slechts één boek kunnen worden verzameld. Het blijkt echter dat men voorzichtig moet zijn bij het consumeren van dit voedsel.

Helpt rijst bij gewichtsverlies?

Amerikaanse voedingsdeskundigen hebben rijst grondig bestudeerd en zijn tot een onverwachte conclusie gekomen: het gebruik van rijst van gisteren kan schadelijk zijn voor de gezondheid en kan vooral ernstige vergiftiging veroorzaken.

Hoe komt het dat de rijst van gisteren, die heilzaam was, in één dag schadelijk is geworden?

Het antwoord is simpel: rauwe rijst bevat meestal sporen van de bacterie Bacillus cereus, deze veroorzaken vergiftiging.

Deskundigen hebben ontdekt dat deze micro-organismen na het koken kunnen overleven. Deze schadelijke bacteriën beginnen zich actief te vermenigvuldigen in het eindproduct, komen in de maag terecht en beginnen ons lichaam aan te vallen.

Een voedingsdeskundige heeft precies aangegeven hoeveel noten we dagelijks moeten eten

Zelfs het smelten van de ontbijtgranen doodt deze elementen niet, ze kunnen diarree of braken veroorzaken.

Artsen adviseren dat gekookte rijst niet langer dan een paar uur wordt bewaard. Het beste is om dit product op kamertemperatuur te bewaren, zodat uw lichaam er baat bij heeft./zdrave.to.

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur voor iedereen zult vinden!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar