Etiquette bij het drinken van alcohol: 15 regels die niet mogen worden overtreden

Zoals je weet is alcohol niet zomaar een drankje. Het is ook een uitstekend communicatiemiddel: je kunt je beste vriend vinden of een koopje doen onder het genot van een glas iets sterkers. Maar alleen als je correct drinkt (anders is het effect tegengesteld). Om u te helpen hebben we de beste tips van etiquette-experts verzameld, zodat u op elk feest volledig voorbereid bent.

Regel #1 – Neem de tijd.

Tenzij het een studentenfeest is waar je speelt “wie kan het meeste drinken”, is het een slecht idee om vijf biertjes tegelijk te drinken. Ten eerste word je op deze manier sneller dronken en zul je heel anders zijn dan je gesprekspartners, en ten tweede zul je jezelf laten zien als een persoon die niet weet hoe hij moet drinken.

Regel #2 – Laat geen sporen na

Laten we eerlijk zijn: geen van uw gesprekspartners zal blij zijn om sporen van voedsel op uw glas te zien. Daarom raden etiquette-experts aan om je lippen af ​​te drogen met een tissue voordat je gaat drinken. Hetzelfde geldt trouwens voor lippenstift. Ja, rode vlekken op een glas zijn soms zelfs sexy, maar na drie uur van het evenement zullen ze jou en de mensen om je heen gaan irriteren. Wat moet er gedaan worden? Kies voor een long-lasting lippenstift.

Regel #3 – Kies het juiste drankje

Zeevruchten passen goed bij witte wijn en biefstuk past goed bij een glas rode wijn. Dus als je deze zeer interessante cocktail van het barmenu wilt proberen, bestel hem dan niet met eten dat er niet bij past. Wat je wel kunt doen is de gewenste alcohol bestellen als de borden al leeg zijn.

9 Etiquetteregels die iedereen moet kennen

Regel #4 – Sta het plezier niet in de weg.

Het kan heel bevredigend zijn om de smaakcombinatie van groene olijven en witte wijn te ervaren, maar laat dat plezier maar voor thuis. Als u in gezelschap bent, moet u eerst kauwen en pas daarna beginnen met nippen. Het ziet er gewoon niet erg aantrekkelijk uit – je mond is al vol, maar om de een of andere reden voeg je er een drankje aan toe.

Regel # 5 – Eet je drankgarnituur op de juiste manier

Veel etiquette-experts zeggen dat de aardbeien in je daiquiri, hoe aantrekkelijk ze ook zijn, op het glas moeten blijven. Maar laten we niet te bot zijn: je kunt het eten, maar je moet het wel goed doen. En hoe precies? Als het fruit op een tandenstoker wordt geplaatst die bovenop het drankje rust, eet het dan eerst op en begin dan met drinken.

Regel #6 – Houd uw glas correct vast.

Veel mensen weten het niet, maar een wijnglas (of champagneglas) moet bij het handvat worden vastgehouden, helemaal onderaan. En niet met alle vingers – de belangrijkste steun moet op de duim en wijsvinger liggen. En dit is echt veel praktischer: als we het glas vasthouden voor de “kom”, verwarmen we de drank. Het is ook de manier waarop we voetafdrukken achterlaten.

Regel # 7 – Kauw niet op het ijs.

Voor sommigen is de verleiding groot om op een paar blokjes te bijten als het drankje al op is. Maar is het nodig om uit te leggen waarom dit niet zou moeten gebeuren? Ten eerste is enige schaamte hier mogelijk – een glibberige kubus springt uit je mond rechtstreeks op het jasje van je baas (en over welke promotie kunnen we het dan hebben?). En een mond vol ijs is geen prettig gezicht (en zal potentiële gesprekspartners van u afwenden).

Regel #8 – Drink niet te veel

Voor sommigen zijn twee glazen voldoende, en voor anderen zijn vijf niet genoeg – iedereen heeft zijn eigen norm. Overschrijd dus niet uw rode lijn; u kunt de controle verliezen en iets doen waar u later spijt van krijgt. Trouwens, als jouw norm één glas is en iedereen om je heen drinkt, hoef jij ook niet te drinken. Vervang het drankje gewoon door iets niet-alcoholisch.

Regel # 9 – Drink niet alleen

Bij de meeste evenementen hebben mensen nog steeds iets sterkers dan sap in hun handen. Maar als het iets is als een etentje met de ouders van je partner of een zakenlunch, dan wordt verwacht dat niemand alcohol bestelt. In dit geval moet u geen “pionier” zijn – zelfs een onschuldige 125 ml wijn zal uw toestand onderscheiden van de toestand van uw gesprekspartners.

Regel #10 – Let op je gedrag

Als je het gevoel hebt dat je luider praat dan normaal of je in het algemeen meer ontspannen gedraagt, dan is het tijd om te stoppen. Misschien niet voor altijd – wacht gewoon tot je gesprekspartners in dezelfde opgewekte stemming naar buiten komen. Kun je niet altijd wegkijken, vraag dan aan je vriend(in) om je stilletjes onder tafel te duwen als je op het punt staat nog een glas whisky te bestellen.

Regels voor tafeletiquette: hoe stel je jezelf niet bloot aan gasten?

Regel #11 – Laat geen glazen klinken.

Deze aanbeveling is uitsluitend gebaseerd op praktische overwegingen. Het is gewoon zo dat veel glazen van dun materiaal zijn gemaakt – en niemand wil later de rest van het glas uit het drankje halen. Het is dus voldoende om een ​​toast uit te brengen en eenvoudigweg uw glas te heffen terwijl u oogcontact houdt met de jarige. Als je bijvoorbeeld iets viert in een bar of restaurant, dan is de vaat daar ontworpen om in de vaatwasser te wassen – wat betekent dat de muren dikker zijn.

Regel #12 – Vergeet rietjes

Drinken uit een rietje is een “kinderachtige” bezigheid. Op een evenement waar je een goede indruk wilt maken, kun je daarom het rietje vergeten. Als we uit een rietje drinken, nemen we ook pure alcohol zonder zuurstof op en worden we sneller dronken.

Regel #13 – Drink niet uit een fles.

De fles is slechts een verbruiksartikel. Dus wie besluit dat drinken uit een fles prima is, mag dat niet doen op sociale evenementen. Je zult dus je favoriete bier in een glas moeten schenken.

Regel #14 – Gebruik het juiste glas.

We weten dat langwerpige glazen worden gebruikt voor koolzuurhoudende alcohol – maar waarom? Het punt is dat het lange glas de drank niet laat “morsen”, dus dit is een optie voor bier en champagne. Maar andere dranken (whisky, tequila) kunnen in een gewoon glas worden gegoten.

Regel #15 – Drink niet als je dat niet wilt.

Meestal drinken we alcohol op evenementen omdat we willen ontspannen. Maar als u zich zonder dit prettig voelt en helemaal niet wilt drinken, is het uw keuze. Je kunt ook een mocktail of ijsthee pakken om de algehele alcoholsfeer gaande te houden.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar