Dit zijn de 8 beste voedingsmiddelen die het immuunsysteem versterken

De herfst is aangebroken en daarmee gepaard gaande virussen. Het is goed om op tijd maatregelen te nemen en zorg te dragen voor onze gezondheid. En hoe beter onze immuniteit is, hoe meer we ziekten zullen vermijden.

Daarom moeten we gezond eten. het menu is van het allergrootste belang voor onze goede gezondheid. Er zijn voedingsmiddelen die ons hierbij kunnen helpen. kijk welke:

1. Knoflook

Knoflook is een epigenetische modificator en beïnvloedt onze genen door middel van histonmodificaties. Het bevat zwavelverbindingen, die verantwoordelijk zijn voor de specifieke geur en smaak. Deze verbindingen verhogen de acetyleringsniveaus van histoneiwitten in het lichaam, waardoor tumorsuppressorgenen worden geactiveerd. Het is bewezen dat regelmatige consumptie van knoflook een effectieve preventie is van zowel verkoudheid als kanker.

Allicine is een ander ingrediënt waaraan knoflook zijn welverdiende bekendheid als immunostimulant dankt. Allicine activeert witte bloedcellen om eventuele virussen en bacteriële infecties te vernietigen. Het is aangetoond dat knoflook bijna 100% effectief is in het doden van het menselijke rhinovirus dat verkoudheid, griep en aandoeningen van de luchtwegen veroorzaakt. Om te profiteren van alle helende eigenschappen van knoflook, wordt aanbevolen om het rauw te consumeren.

2. Kurkuma

Kurkuma behoort tot de voedingsmiddelen met de sterkste antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Curcumine is het actieve ingrediënt in het gouden kruid dat ons beschermt tegen ontstekingen, virussen, schimmelinfecties en kanker.

Ontstekingen zijn de oorzaak van veel van de chronische ziekten die onze gezondheid vernietigen, dus aarzel niet en neem kurkuma op in je menu om jezelf te beschermen. Het wordt veel beter door het lichaam opgenomen als het gecombineerd wordt met zwarte peper. Kurkuma beschermt ons niet alleen tegen virussen en ontstekingen, maar is ook een van de belangrijkste epigenetische modificatoren. Het beïnvloedt genen op beide mogelijke manieren: door DNA-methylatie en door histon-modificaties.

De voordelen ervan voor onze gezondheid mogen niet worden onderschat.

3. Kaneel

Kaneel is de zoete versie van kurkuma wat betreft antivirale activiteit. Het aromatische kruid verhoogt niet alleen de immuniteit, het bestrijdt ook ziekteverwekkers.

Zowel kurkuma als kaneel zijn epigenetische modificatoren die onze genen op twee mogelijke manieren beïnvloeden, waardoor de expressie van ontstekingsgenen wordt onderdrukt.

Kaneel kunnen we gemakkelijk opnemen in ons dagmenu. Er zijn veel manieren om het te consumeren – we kunnen het toevoegen aan koffie of thee; om het over ons havermoutontbijt te strooien; om mee te nemen bij een vleesgerecht; om het te mengen met tahini; om ervan te genieten op vers fruit en nog veel meer. Experimenteer en voorzie uzelf van geurige bescherming tegen griep en verkoudheid.

4. Citrusvruchten

Het is een bekend feit dat citrusvruchten extreem rijk zijn aan vitamine C. Deze vitamine is essentieel voor het bestrijden van infecties omdat het de productie van witte bloedcellen in het lichaam verhoogt. Het lichaam kan deze vitamine niet aanmaken of opslaan en het is belangrijk om deze dagelijks binnen te krijgen.

Koop citrusvruchten en zorg ervoor dat ze u niet alleen plezier bezorgen, maar ook uw immuniteit en de gezondheid van uw genen ondersteunen. De bestanddelen in citrusvruchten beïnvloeden genen door middel van histonmodificaties, waardoor de genactiviteit wordt gereguleerd.

5. Broccoli

Broccoli is extreem rijk aan antioxidanten en vitamines, maar het meest waardevolle ingrediënt is sulforafaan. Van alle kruisbloemige groenten bevatten ze het waardevolle sulforafaan in de grootste hoeveelheid. En wat maakt sulforafaan zo waardevol? Het feit dat zij en alleen zij de witte bloedcellen (lymfocyten) activeren. En lymfocyten zijn de belangrijkste “vechters” tegen griep en verkoudheid.

Om alle waardevolle stoffen in de broccoli te behouden, stoom je ze kort (2-4 minuten). Je kunt de kracht van broccoli vermenigvuldigen door het te eten in combinatie met andere voedingsmiddelen die sulfarafanen bevatten, zoals radijs, mosterd en wasabi.

6. Gember

Gember is een geweldig ingrediënt om ons immuunsysteem te versterken vanwege de ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Voeg het toe aan thee of combineer met honing.

7. Vette vis

Vette vis zoals zalm, tonijn en makreel zijn rijk aan omega-3-vetzuren, die ontstekingen verminderen, de luchtstroom vergroten en de longen beschermen tegen verkoudheid en luchtweginfecties.

8. Bijenpollen

Bijenpollen zijn een sterke antioxidant en hebben een ontstekingsremmende werking. Het is rijk aan vitamine A, B1, B-complex en vitamine C, evenals selenium, ijzer, magnesium, natrium, essentiële aminozuren en andere. Bijenpollen zijn ook rijk aan lecithine, wat helpt bij het handhaven van een normaal cholesterolgehalte en bijdraagt ​​aan een normale leverfunctie.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar