Bekijk welke voedingsmiddelen niet mogen worden gecombineerd op oudejaarsavond

Experts geïnterviewd door RBC vertelden welke producten niet gecombineerd mogen worden aan de nieuwjaarstafel. Deskundigen adviseren bijvoorbeeld om de hoofdmaaltijd niet aan te vullen met zoete desserts.

Irina Pisareva, voedingsdeskundige, auteur van het boek “The Psychology of Slim”, adviseerde aandacht te besteden aan de glycemische index van voedingsmiddelen. Ze omschreef het als een ongelukkige combinatie van hoofdgerechten met fruit als druiven, ananas en bananen. De deskundige drong er ook op aan om varkensvlees en gebraden gans niet te combineren met aardappelpuree, wat beter te vervangen is door groenten.

Therapeut en voedingsdeskundige Nadezhda Chernishova zei dat er geen uniforme aanbevelingen zijn voor combinaties van gerechten, omdat de reactie van elke persoon op voedsel onvoorspelbaar is.

7 dingen die u moet weten als u brood koopt

“Er zijn mensen met een slechte spijsvertering wiens lichaam (slecht) kan reageren op bepaalde combinaties – bijvoorbeeld vlees en aardappelen. Combinaties van verschillende producten op de meloentafel kunnen tot de ongewenste zaken behoren. Er is een standpunt dat meloen los van alles gegeten moet worden, maar er is geen serieus onderzoek dat dit bewijst”, benadrukte ze.

Chernishova merkte op dat de moeilijkste gerechten om te verteren gebakken en geroosterd varkensvlees, gans en eend, dumplings en pilaf zijn, omdat ze de lever, de pancreas en de maag belasten en een zwaar gevoel in de maag veroorzaken. Je moet niet “het hele programma in één keer” doen en “een miljoen verschillende gerechten” op tafel zetten.

“Met oud en nieuw breken we vaak met ons normale eetpatroon. Om dit te voorkomen, kunt u thuis een regel invoeren: ga aan een tafel zitten met salades en ga uiterlijk 31 december om 19.00 uur naar de hoofdmaaltijd, ‘concludeerde de specialist.

/Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante informatie kunt vinden

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar