Vóór de winter veranderen mensen hun kledingkast, sluiten ze ramen af, ventileren ze radiatoren en nemen ze producten ter ondersteuning van het immuunsysteem op in hun dieet. En wat kan een kat doen vóór de winter? Vertrouwend op mensen die goed voor haar zorgen. Hoe? Hier zijn een paar tips.

Foto: shutterstock/Nieuw Afrika

De late herfst en winter zijn een tijd waarin het leven van huisdieren buitengewoon moeilijk is. Hoewel de koude maanden een uitdaging zijn, vooral voor huisdieren die permanent buiten leven of regelmatig wandelen, voelen huisdieren ook de verandering in het weer en de daling van de temperatuur. In de eerste weken van de herfst is het de moeite waard om goed voor ze te zorgen en onze kleine vrienden voor te bereiden op de komst van het moeilijkste seizoen voor hen.

Hoe bereid je je kat voor op de winter? Noodzakelijke veranderingen in het dieet

Als u erover denkt om uw immuniteit in de herfst te versterken, denk er dan ook over na om de immuniteit van uw kat te versterken. U kunt dit op twee manieren doen: door kant-en-klare bereidingen met omega-3- en omega-6-zuren aan de voeding van uw huisdier toe te voegen of door zijn dagelijkse voeding te verrijken met natuurlijke ingrediënten zoals eigeel of vette vis.

Bovendien moet het voer voor buitenkatten tijdens de winterperiode worden gewijzigd naar voer met een hoger caloriegehalte.

Bont – een garantie voor warmte. Hoe zorg je voor haar?

Dikke, dichte vacht is het pantser van een kat voor de winter. Om zijn functie te kunnen vervullen, moet hij in goede staat verkeren. De basis is niet alleen een goed, uitgebalanceerd dieet, waarover we al hebben geschreven, maar ook behandelingsprocedures. Katten komen twee keer per jaar intensief uit – in de lente en de herfst. Hoewel ze zelf een kleine hoeveelheid verharing aankunnen, hebben ze onze hulp nodig tijdens periodes van intense vervelling. Regelmatig 2-3 keer per week kammen zou voor elke katteneigenaar een herfstritueel moeten worden.

Er moet ook worden opgemerkt dat het stookseizoen niet de beste tijd is voor kattenhaar. Droge lucht in appartementen betekent een droge huid voor uw huisdier (die ook graag in de buurt van radiatoren ligt), dus het loont de moeite om het risico op roos te minimaliseren vergeet niet om binnenbevochtigers in te stellen en/of vochtinbrengende shampoos te gebruiken.

Vorst – alleen in beperkte doses

Als uw kat een occasionele of korte buitenkat is (bijvoorbeeld katten in een flatgebouw die graag één keer per dag op het balkon ventileren), moet u ervoor zorgen dat ze geleidelijk aan de lage temperaturen buiten wennen. Laat haar in de herfst elke dag de tuin of het balkon in, zodat ze de wisseling van de seizoenen “op haar eigen huid” kan ervaren. Het is absoluut onaanvaardbaar en schadelijk voor het dier om het na vele dagen in een warme kamer aan de kou bloot te stellen.

Zorg ervoor dat buitenkatten niet koud buiten blijven. Vergeet niet het garage- of kelderraam op een kier te laten staan ​​of een speciale klep in de voordeur te installeren. Laat uw huisdier zelf beslissen wanneer hij terugkeert van een winterwandeling naar de warmte van thuis.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Kwispelen met de staart is niet zo vanzelfsprekend. Veel mensen interpreteren het verkeerd

Houd de hond tegen je hart, neem de kat op schoot. Uw huisdier zal u meer helpen dan u denkt