Toen William’s baasje stierf, bewaakte de hond een week lang zijn lichaam. Toen de diensten het appartement binnenkwamen en erachter kwamen wat er was gebeurd, werd het dier naar het asiel gebracht. Een gestresste en overwerkte corgi werd agressief en wantrouwend. De directie van het asiel wilde hem euthanaseren, maar er kwam een ​​onverwachte wending.

Foto: shutterstock/Natalia Fedosova

William is een tienjarige corgi die zijn hele leven aan de zijde van zijn geliefde baasje heeft doorgebracht. Een trouwe hond en zijn baas hadden alleen elkaar, helaas scheidde het lot hen. De man stierf plotseling en dagenlang wist niemand van zijn dood, behalve de hond. De corgi hield de wacht bij het lijk totdat de diensten het appartement binnenkwamen.

Corgi werd naar een opvangcentrum gebracht

In een oogwenk stortte de hele wereld van de hond in. Vanuit het veilige appartement ho naar het asiel gebracht. Dit is nieuw en voor een viervoeter angstaanjagende situatie bij hem zorgde voor wantrouwen en agressie. Elke dag raakte hij steeds verder verwijderd van de mensen.

Zijn gedrag bedreigde ook de veiligheid van andere dieren in de faciliteit en verkleinde zijn kansen op adoptie. De directie van het asiel achtte hem gevaarlijk voor de buurt en besloot dat hij op de lijst van dieren voor euthanasie zou worden geplaatst.

Activisten namen het heft in eigen handen

William’s verhaal vond weerklank bij lokale activisten. De reddingsgroep Anchors Up zet zich in voor de terugkeer van oudere en zogenaamd agressieve dieren. Ze namen het tienjarige dier onder hun hoede en accepteerde de uitdaging om een ​​veilig thuis voor hem te vinden. Ze werkten elke dag aan zijn gedrag en dat loonde na verloop van tijd. De hond werd steeds opener voor anderen. Zijn verhaal raakte mensen zo erg dat hij een nieuwe eigenaar wist te vinden. Hij woont nu bij een nieuwe verzorger en is gelukkig.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Ze dachten dat ze een husky-puppy kochten. Dit is wat er uit het schattige hondje is gegroeid

Hij werd verondersteld de ‘perfecte hond’ te zijn en het noodlot sloeg toe. Mythes over de relatie tussen een hond en een kind