Slowaken zijn een zeer gastvrije natie. Niet iedereen is echter welkom bij ons thuis. Zodra de temperatuur daalt, stromen de vliegen naar binnen en zoeken een warme plek op. Als we ze niet van tevoren verzorgen, kunnen we snel een ernstige plaag krijgen.

Foto: shutterstock/Vinicius R. Souza

Eén zwaluw maakt de lente niet en één vlieg geen pest? Helaas kunnen we het hier mis hebben. Het komt voor dat zogenaamde insecten via een open raam of deur in ons terechtkomen. Tegen de tijd dat we ons omdraaien, hebben we te maken met tientallen vliegen.

Voorbereidingen zijn duur. Bovendien irriteren ze de luchtwegen

Veel mensen bestrijden vliegen met vrij verkrijgbare producten. Dit zijn vooral vliegenvallen, giftige sprays die de luchtwegen irriteren, of speciale lampen die letterlijk alles verbranden wat naar binnen vliegt. Als we deze dingen niet bij de hand hebben, grijpen we wanhopig naar standaardmethoden, bijvoorbeeld een vliegenmepper, een doek of een pantoffel.

Allereerst de algemene schoonmaak

Het blijkt dat je geen dure oplossingen nodig hebt om vliegen thuis te bestrijden. Het fundamentele probleem is natuurlijk om al het voedsel en de resten ervan uit het zicht te verwijderen. De overblijfselen moeten in de prullenbak worden gegooid en het beste is om ze meteen naar buiten te brengen. Als we de vliegenplaag bestrijden, wordt het ook verplicht om vuilnisbakken te wassen waar mogelijk nog larven of eitjes in zitten. Zorg er ook voor dat u de vaat regelmatig afwast en laat zinken.

Ten tweede is het een goede schrik

U kunt goedkope methoden gebruiken om vliegen uit uw huis te verwijderen. In principe zijn de producten die wij in huis hebben in de meeste gevallen voldoende voor ons. Vliegen vermijden, net als andere insecten, intense geuren. Ze houden vooral niet van vanille, eucalyptus, munt en appelciderazijn. Daarom is het de moeite waard om containers met vanille-, eucalyptus- of pepermuntolie en azijn op strategische plaatsen te plaatsen waar de meeste vliegen zijn. Deze insecten ook houdt niet van de geur van kruidnagel, wat fans van herfstweer zeker zal plezieren. We kunnen kruidnagelolie gebruiken, die de ruimte vult en ongewenste huurders snel verjaagt.

Het is goed om je vooraf te beschermen tegen vliegen. Horren op ramen en deuren werken prima. Daarnaast is het de moeite waard om containers met pepermunt op de vensterbanken te plaatsen. De geur weert ook effectief insecten af.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen: