Een veelvoorkomend twistpunt thuis is of we de hond wel of niet in bed moeten laten slapen. Dit is een individuele kwestie, maar het is de moeite waard eraan te denken om de regels te volgen vanaf het moment dat de puppy thuiskomt. Maar waarom kiest de hond jou uit alle leden van het huishouden? Hier kunnen verschillende ernstige redenen voor zijn.

Foto: pexels/Nataliya Vaitkevich

Hoe slaapt uw ​​huisdier? Dit is van groot belang

Kiest de hond jouw bed? U heeft heel veel geluk, want uw huisdier voelt zich dan extreem veilig bij u. Het dier vertrouwt erop dat jij hem beschermt tegen een potentiële dreiging. Ook de houding waarin de hond in slaap valt, is belangrijk. Als uw hond op zijn zij slaapt, betekent dit dat hij zich bij u zeer op zijn gemak voelt. Honden gaan zeer zelden zo liggen, b.v. op buitenlandse plaatsen. De tweede positie die betekent dat uw huisdier u volledig vertrouwt, is op zijn rug slapen met zijn benen gespreid.

Geeft u uw hond thuis eten? Dit kan een belangrijke invloed hebben op zijn keuze

Een van de belangrijkste behoeften van een hond is de behoefte om voedsel te krijgen en zijn honger te stillen. Een lid van het huishouden dat een dier van voedsel voorziet, wordt eerder als de eigenaar ervan beschouwd. Het stillen van de honger van de hond hangt ook samen met het gevoel van veiligheid in huis. Om deze reden zijn huisdieren meer bereid om te slapen met mensen die de hond thuis voeren.

Foto: pexels/Camille Camila

Geeft u uw hond thuis de meeste aandacht? Jij zou de uitverkorene kunnen zijn

Een hond vormt een band met leden van het huishouden door samen tijd door te brengen. Hoe meer tijd u met uw hond doorbrengt, hoe meer hij aan u gehecht zal raken. We hebben het over wandelen, spelen, trainen of zelfs in dezelfde kamer zitten. Dit kunnen de belangrijkste redenen zijn waarom uw hond bij u slaapt. Vergeet echter niet dat de band ook wordt beïnvloed door de kwaliteit van deze activiteiten. Een hond zal meer bereid zijn om tijd door te brengen met iemand die een lange wandeling met hem maaktalsof je hem meeneemt voor een snel rondje door het blokje.

Waarom slaapt de hond met de baby? Beschouwt hij hem als de eigenaar?

Soms gebeurt het zo de hond kiest uit alle bedden het bed van het jongste lid van het huishouden. Dit betekent echter niet dat hij hem als zijn meester of eigenaar beschouwt. Het heeft te maken met de noodzaak om het kind te beschermen.

Waarom geeft uw hond de voorkeur aan uw bed boven zijn eigen bed?

Het is de moeite waard eraan te denken dat de hond graag op warme en comfortabele plekken slaapt. Een bed bedekt met dekbedden en dekens is comfortabeler voor een huisdier dan een bed of deken op de grond. Het kan zijn dat uw huisdier soms probeert onder de dekens te kruipen of tussen uw benen te slapen. Dit betekent dat het heeft alleen warmte nodig.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Een week lang hield hij de wacht bij het lichaam van zijn overleden meester. Ze wilden hem euthanaseren in het asiel

Kwispelen met de staart is niet zo vanzelfsprekend. Veel mensen interpreteren het verkeerd