Een paar dagen geleden berichtten de media over een ander incident met de hond Commander, die samen met Joe Biden en zijn vrouw in het Witte Huis woont. Het huisdier van het eerste stel beet een agent van de geheime dienst. Dit is al het elfde evenement van deze aard. Het bleek dat de hond uit het Witte Huis werd verwijderd.

Foto: shutterstock/Ron Adar

Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press. De hond van president Joe Biden bevindt zich niet meer in het Witte Huis. Deze informatie werd woensdag verstrekt door de woordvoerster van de first lady, Elizabeth Alexander.

‘Biden en zijn vrouw geven veel om de veiligheid van het Witte Huis-personeel en degenen die hen elke dag beschermen’

– Elizabeth Alexander voor de Washington AP.

Helaas Er werd niet bekendgemaakt waar de hond naartoe werd gestuurd.

De commandant sloot zich twee jaar geleden aan bij de Bidens

Commandant is een 2-jarige Duitse herder die in december 2021 in het Witte Huis aankwam. Pak hem geadopteerd als een puppy kort na de dood van hun vorige huisdier Champ, welke hij zou ook de werknemers hebben gebeten geheime dienst.

Het presidentiële echtpaar heeft nog een hond, die zich eerder ook agressief gedroeg tegenover personeel. Hij is ook een Duitse herder genaamd Major. Na de controversiële incidenten werd hij naar Delaware gestuurd, waar hij momenteel samenwoont met vrienden van de president van de Verenigde Staten.

De hond beet waarschijnlijk meer mensen dan de media meldden

Commandant van oktober 2022 tot januari 2023 hij beet medewerkers van de geheime dienst minstens 10 keer! Eén van de agenten werd zelfs in het ziekenhuis opgenomen. Volgens berichten in de media hadden er echter nog veel meer van dergelijke incidenten kunnen plaatsvinden. Uit anonieme bronnen bleek dat de hond ook andere medewerkers van het Witte Huis beetevenals lokale medewerkers.

Herhaalde incidenten met de Duitse herder hebben zorgen doen rijzen over de veiligheid van het Witte Huis-personeel. Naar verluidt zijn ze een bron van spanning geworden tussen de geheime dienst en de familie Biden. Veel medewerkers van het Witte Huis gaven commentaar op het gedrag van de hond. De website Politico citeerde maandag een aantal van hen, en uit hun verklaringen blijkt dat Commandant is erg vriendelijk en een favoriete hond die “Heeft de neiging alleen agenten van de geheime dienst te bijten”.

Het Witte Huis is rommelig en erg stressvol voor huisdieren – iedereen weet het en ze proberen te werken aan hoe ze de zaken voor iedereen beter en veiliger kunnen maken

– vertelde een vertegenwoordiger van het Witte Huis aan Axios.

De hondentrainer sprak. “Deze hond heeft hulp nodig”

De veelgeprezen hondentrainer Tom Davis, die gespecialiseerd is in het verbeteren van het gedrag van zelfs de meest agressieve honden, gaf commentaar op de kwestie. Volgens welke 11 bijtincidenten is een extreem geval.

Deze hond heeft hulp nodig

– sprak Tom Davis aan in een interview voor Fox News.

De man benadrukte ook dat Duitse herders zeer loyale en intelligente honden zijn, en dat het gedrag van Commander hoogstwaarschijnlijk een gevolg is van “gebrek aan leiderschap, gebrek aan grenzen en structuur”.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Een kat steelt een pakje kip uit de supermarkt om haar kittens te voeren. Horloge

Kwispelen met de staart is niet zo vanzelfsprekend. Veel mensen interpreteren het verkeerd