Velen van ons kiezen voor oudejaarsmake-up die sterker is dan de make-up die we elke dag gebruiken. Als uw huid echter niet aan zoveel cosmetica gewend is, heeft deze mogelijk voeding nodig. Gelukkig kunnen we thuis een regeneratief masker maken.

Oudejaarsavond kan intens zijn, dus als je je huid wilt regenereren na een avondje feesten, probeer dan een voedend masker. Het zal niet alleen de gevolgen van de nieuwjaarsgekte wegnemen, maar zal ook fungeren als een verband voor de beschadigde en verzwakte huid. De meeste ingrediënten heb je zeker in je keukenkastje staan.

Hoe de gevolgen van oudejaarsavond wegnemen? Bereid een zelfgemaakt regenererend masker voor

Bij het bereiden van het masker heeft u een vrije keuze van de ingrediënten. Je kunt ze allemaal gebruiken, of alleen degene die je in huis hebt. Je hebt olie nodig (elke olie is voldoende, zelfs zonnebloemolie), yoghurt, avocado, honing en een banaan. De volgende stap is het kiezen van een verdikkingsmiddel, wat ze kunnen zijn havermout of aardappelmeel. Meng de ingrediënten tot je een dikke pasta krijgt die niet van je gezicht af loopt. Voordat u het masker aanbrengt, is het goed om de huid grondig te reinigen van de rest van de make-up. De beste manier om dit te doen is met micellair water of zeepsop. Droog je gezicht af met een handdoek en breng het masker aan. Laat het 30 minuten inwerken en spoel het daarna uit.

Rasp en breng aan op de huid. Wortelmasker geeft uw huid glans

Een andere manier om een ​​zelfgemaakt recept te bereiden is een wortelmasker. Rasp gewoon de wortels, voeg een lepel natuurlijke yoghurt en een lepel citroensap toe. Meng alles door elkaar en breng het ongeveer 20 minuten aan op het gezicht. Als je het regeneratieve effect wilt versterken, dan kan dat voeg een lepel honing of een eidooier toe. Een op deze manier bereid zelfgemaakt masker voedt de huid, verheldert deze en verbetert de kleur.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Hoe zich te ontdoen van een droge huid op de neus? De room en het geheime ingrediënt komen goed van pas. Je zult verlichting voelen

Als je het eenmaal gebruikt, wil je niet meer stoppen. Deze zalf is goud voor rimpels en een droge huid