Augurken: een arts onthulde wat er met het lichaam gebeurt als je ze elke dag eet

De expert onthult ook welke veranderingen er in het lichaam optreden als deze geconserveerde groente elke dag wordt geconsumeerd, waaronder verbetering van de gastro-intestinale activiteit, immuniteit, verlichting van spierkrampen, vermindering van het verlangen naar oncontroleerbaar eten, ontgifting van het lichaam. Maar een verhoging van de bloeddruk is ook mogelijk.

Een dokter onthulde de waarheid over augurken

Augurken – hoe hun dagelijkse consumptie het lichaam beïnvloedt

“Een gemiddelde portie van deze augurk bevat slechts ongeveer 10 calorieën, waardoor het een ideale caloriearme snack is”, zegt de expert.

Probiotica zijn nuttige bacteriën die een gezonde darmflora ondersteunen. De meeste augurken worden geproduceerd door melkzuurfermentatie. Lactobacillus-bacteriën zetten suiker om in melkzuur en helpen zo bij het conserveren van komkommers. Deze bacteriën leven ook in ons darmkanaal en bevorderen een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem.

Consumptie van de genoemde augurk kan spierkrampen voorkomen. Dit komt door de rijke samenstelling van elektrolyten zoals natrium en kalium.

“Komkommers reguleren de bloedsuikerspiegel. Ze hebben een lage glycemische index. Dit betekent dat ze je bloedsuikerspiegel niet zo veel verhogen als andere voedingsmiddelen”, zegt de expert.

Hoge bloedsuikerspiegels dalen snel, wat leidt tot trek in voedsel. Koolhydraatrijke voedingsmiddelen veroorzaken een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel en verhogen daardoor de trek in voedsel – dit is niet het geval bij komkommers.

Naast de probiotica die erin voorkomen, hebben vezels ook voordelen voor de spijsvertering. Ze ondersteunen de darmgezondheid en kunnen constipatie voorkomen. Vezels zijn ook belangrijk voor de groei van nuttige darmbacteriën en helpen een gezond gewicht te behouden.

Augurken bevatten aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten, die de cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Deze schade kan bijvoorbeeld kanker en andere ziekten veroorzaken.

Antioxidanten zijn ook belangrijk voor het behoud van een gezonde huid en kunnen het verouderingsproces helpen vertragen en rimpels voorkomen.

Waarschuwing: waarom je geen grote hoeveelheden van deze augurk moet eten

De reden hiervoor is het hoge zoutgehalte erin.

“Te veel zout kan leiden tot hoge bloeddruk en nierproblemen. Iedereen die aan deze gezondheidsproblemen lijdt, moet de inname van de genoemde augurk beperken”, voegt de deskundige eraan toe.

Meer: De lekkerste augurken zoals die uit de kindertijd worden volgens dit recept in slechts een paar minuten bereid

Het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar