Wat te eten om het geheugen te verbeteren: artsen noemden 4 producten

Oudere mensen moeten bepaalde voedingsmiddelen aan hun dieet toevoegen die het risico op geheugenproblemen voorkomen.

Maar wat moet je precies eten voor een positief effect?

Het antwoord op deze vraag werd gegeven door voedingsdeskundige Margarina Koroleva, schrijft Moskou 24.

Allereerst is het, zoals de arts opmerkte, noodzakelijk om vis in het menu op te nemen. Dit product bevat omega-3, dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die nodig zijn voor een normale hersenfunctie en het voorkomen van ontstekingsprocessen.

Noten
Foto: Pixabay

Bij het kiezen van producten voor zalm, haring en zalm moet bijzondere aandacht worden besteed.

Walnoten verbeteren ook het geheugen.

Het eten van donkere bessen, zoals bosbessen, heeft een positief effect op de hersenfunctie. Het punt is dat dergelijke vruchten rijk zijn aan stoffen die hersencellen beschermen tegen oxidatie.

Een ander belangrijk product zijn pompoenpitten, die zink, magnesium en koper bevatten. Dergelijke elementen helpen bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar