Deze nuttige specerij is een van de eersten die in de lente verrukt van zijn groen. Niet iedereen weet dat wilde knoflook, ook wel lesurda genoemd, veel nuttige stoffen bevat.
Gezondheidsvoordelen van wilde knoflookkruiden
Volgens een onderzoek van Servische wetenschappers zijn de voordelen van dit lentekruid te danken aan het hoge gehalte aan vitamine C, essentiële oliën en mineralen in de bladeren, meldt Life24.
Wetenschappers: Als je diabetes hebt, neem dit kruid dan twee keer per dag
De studie toonde aan dat de consumptie van wilde knoflook een uitgesproken krampstillend effect heeft en de toestand van een aantal stoornissen in de activiteit van het maag-darmkanaal verlicht. Bovendien heeft wilde knoflook een sterk antimicrobieel effect en de stoffen die het bevat zijn krachtige antioxidanten.
Deskundigen waarschuwen dat de bollen wilde knoflook zeven tot acht keer minder vitamine C bevatten dan de bladeren. Ze moeten in het voorjaar worden geoogst voor consumptie, voordat de plant bloeit.
De bollen wilde knoflook rijpen pas in augustus. Ondanks het relatief lage gehalte aan voedingsstoffen kunnen ze ook gebruikt worden om diverse gerechten te bereiden.
Met dit kruid bloeit uw orchidee weelderig en langdurig
Belangrijk: het artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en de daarin verstrekte informatie kan een consultatie met een arts of een specialist in gezonde voeding niet vervangen!
Bekijk al het laatste nieuws van Actualno.com
Meer van ZDRAVE:
Het ontbijt dat je op 1 januari van een kater verlost
Vitamine B12 – hoeveel moet worden ingenomen en welke voedingsmiddelen het bevatten
Het uur van de waarheid is aangebroken – Deze 10+ verslaat de bloedige
Heeft u last van magnetische stormen? Ontdek hier of u weersafhankelijk bent; het is u direct duidelijk
Wat gebeurt er met uw cholesterol als u knoflookbacon eet?
Een endocrinoloog heeft onthuld welke melk er in zit en wat de kans op diabetes vergroot
Dit enkelteken verraadt een hoog cholesterolgehalte
Dokter: Als u een maagzweer heeft, eet dit dan op nieuwjaarsdag
Dokter: Mensen met hoge bloeddruk mogen dit NIET eten met oud en nieuw
Gezondheid, psyche, eco-angst en klimaatverandering – hoe deze laatste ons psychosomatisch beïnvloeden