Dit is de voeding voor sterke botten na 50 jaar en heeft niets met zuivel te maken

Als je blessures en mogelijke ziektes wilt voorkomen, dan is het vooral belangrijk om je botten zo gezond en sterk mogelijk te houden.

Het behouden van sterke botten kan echter erg moeilijk blijken naarmate we ouder worden, en we moeten zelfs nog voorzichtiger zijn met ons dieet.

Wat gebeurt er met botten als we ouder worden?

Normaal gesproken kunnen we niet voelen wat er in onze botten gebeurt, legt dr. Deborah Sellmeyer, directeur van het Johns Hopkins Metabolic Bone Center.

Gedurende ons hele leven vernieuwt een groep gespecialiseerde cellen echter voortdurend collageen (een soort eiwit) en mineralen, zoals calcium, die de botten sterk houden. Oude botten worden vernietigd en dagelijks vervangen door nieuwe.

  • Tot de leeftijd van 25 jaar Bij benadering voegt dit proces meer nieuw bot toe dan het verwijdert, waardoor de botdichtheid toeneemt.
  • Vanaf ongeveer 25 jaar tot ongeveer 50 jaarheeft de botdichtheid de neiging constant te blijven bij gelijke hoeveelheden botvorming en botafbraak.

    Na de leeftijd van 50 overtreft het botverlies de nieuwe vorming en versnelt het botverlies.

Gelukkig kun je dit tempo van botverlies vertragen als je enkele preventieve maatregelen neemt. Dit omvat het eten van voedsel dat uw botten sterker kan houden.

De beste keuze voor dit doel zijn pruimen, volgens voedingsdeskundige Lauren Harris-Pincus, oprichter van NutritionStarringYOU en auteur van een prediabeteskookboek.

“Een van mijn favoriete tips voor de gezondheid van de botten is om dagelijks van pruimen te genieten. “Pruimen zijn een bron van kalium, magnesium, vitamine K en polyfenolen waarvan is aangetoond dat ze de gezondheid van de botten ondersteunen door de botdichtheid te verhogen en botverlies te verminderen”, zegt Lauren Harris-Pincus.

Tegelijkertijd is het ook bekend dat pruimen helpen bij een goede stoelgang dankzij hun vezel- en natuurlijke sorbitolgehalte.

Dus als pruimen geen deel uitmaken van uw normale dieet, begin dan klein en werk toe tot een volledige dagelijkse portie.

nieuwsit.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar