Dit is de reden waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn

Als je je afvraagt ​​waarom je hoofdpijn krijgt na het drinken, hebben wetenschappers van de Universiteit van Californië, Davis, uitgelegd waarom. De resultaten van hun onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports.

Sommige mensen kunnen zelfs na één glas rode wijn gedurende een periode van 30 minuten tot drie uur hoofdpijn krijgen. En dit fenomeen is zelfs geregistreerd bij mensen die het meestal niet hebben na het gebruik van andere alcoholische dranken.

Kijk beter:

Deskundigen suggereren dat de reden ligt in de flavanolen die in rode wijnen voorkomen. Het is waarschijnlijk dat de stof quercetine het normale metabolisme van alcohol verstoort, waardoor hoofdpijn ontstaat. Deze flavanol komt voor in alle soorten fruit en groenten, inclusief druiven. Het wordt vaak gebruikt als voedingsadditief, maar verandert wanneer het wordt gemengd met alcohol. Concreet wordt quercetine omgezet in quercetineglucuronide, dat het alcoholmetabolisme blokkeert. Als gevolg hiervan kunnen mensen het toxine aceetaldehyde opbouwen, wat blozen in het gezicht, hoofdpijn en misselijkheid veroorzaakt.

Kijk beter:

De niveaus van deze flavanol in rode wijn kunnen sterk variëren, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en de manier waarop de wijn wordt gemaakt, inclusief contact met druivenschillen tijdens de gisting, klaring en rijping.

Het team is van plan hun onderzoek in de toekomst voort te zetten. Ze willen onder meer bepaalde soorten rode wijn met een verschillend quercetinegehalte vergelijken om hun theorie te bevestigen.

Bron bgnes

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar