Dat is de reden waarom voedingsdeskundigen adviseren om reuzel en spek te eten

Fruit, groenten, volle granen, gezonde plantaardige oliën, zaden,. het zijn allemaal voedingsmiddelen die we altijd noemen in het kader van gezond eten. Maar waarom wordt het voedsel waarmee onze grootouders zijn opgegroeid, zoals reuzel, nu massaal geweigerd?

Kijk beter:

Vandaag presenteren we u enkele gezonde feiten over deze voedingsmiddelen, waardoor ze weer op uw dagelijkse menu komen te staan.

Varkensvlees massa

is een van die controversiële voedingsmiddelen waarover nog steeds wordt gedebatteerd of ze moeten worden gegeten of vermeden. Hoewel het al jaren als slecht voedsel wordt beschouwd, heeft reuzel talloze voordelen als het op de juiste manier en met mate wordt gebruikt.

Reuzel is rijk aan vitamine A, D en E. Naast het feit dat vet helpt bij de opname van vitamines, bevat reuzel, dat in het lichaam onder invloed van ultraviolette straling verandert in vitamine D, belangrijk voor de opname van calcium.

Varkensvet is ideaal voor het braden en warmtebehandeling van voedsel, omdat vertoont de grootste weerstand tegen hoge temperatureni) Dat wil zeggen, het heeft een hoog kookpunt, en daarom is het een van de meest geschikte vetten voor warmtebehandeling bij verhoogde temperaturen.

Spek

Het vet in spek is voor ongeveer 50 procent enkelvoudig onverzadigd, waarvan een groot deel oliezuur is, dat ook in olijfolie voorkomt. Het resterende vet in spek is voor 40 procent verzadigd en voor 10 procent meervoudig onverzadigd, met een behoorlijke hoeveelheid cholesterol. Cholesterol was in het verleden een probleem, maar tegenwoordig weten we dat de inname ervan geen direct effect heeft op het cholesterolgehalte in het bloed.

Kijk beter:

Hoewel nog steeds wordt aangenomen dat een hoge inname van verzadigd vet bepaalde risicofactoren voor hartziekten kan verhogen, hebben onderzoeken nog geen specifiek verband tussen vetinname en hartziekten kunnen aantonen.

Vlees is over het algemeen een bron van veel voedingsstoffen, waaronder spek. Naast eiwitten kunnen we in spek ook vitamine B-complex, selenium, fosfor, ijzer, zink enz. vinden.

Houd bij het kopen van spek rekening met de mogelijke toevoeging van nitraten en nitrieten, die bij hoge temperaturen veranderen in de kankerverwekkende nitrosamine. Daarom is het het beste om spek in zijn natuurlijke vorm te eten en frituren bij hoge temperaturen te vermijden.

Spek is immers een voedingsmiddel dat niet in grote hoeveelheden wordt gegeten. Hoewel het ongeveer 400 calorieën per 100 gram bevat en ongeveer 40 procent daarvan uit vet bestaat, is spek een voedingsmiddel van zeer hoge kwaliteit dat zeker een plekje op je bord kan vinden. De sleutel is natuurlijk gematigdheid en een juiste omgang met dit voedsel. in de keuken .

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar