Ornithologen hebben de zeldzaamste papegaaiensoort genoemd, die vrijwel nooit in het wild voorkomt.

Papegaaien zijn een zeer populaire vogelsoort omdat ze zich goed aanpassen aan gevangenschap.

Bovendien zijn ze ongelooflijk mooi en slim.

Er wordt aangenomen dat er meer dan 300 soorten van deze buitengewone en prachtige vogels op de planeet zijn.

Onder hen zijn er mensen die op de rand van uitsterven staan.

Ornithologen hebben de zeldzaamste papegaaiensoort genoemd, die vrijwel nooit in het wild voorkomt.

De zeldzaamste papegaaiensoort is dus de blauwe ara.

De hoogte van de vogel varieert van 50 tot 58 centimeter en het gewicht bereikt 400 gram. Ze hebben een heldere en mooie blauwe kleur.

Vroeger leefden ze in het wild, maar de populatie stond op de rand van uitsterven.

Twintig jaar geleden merkten wetenschappers een onaangenaam feit op: er is geen enkel exemplaar meer in de wereld dat in zijn natuurlijke habitat zou leven. Door de inspanningen van ornithologen en vrijwilligers was het echter mogelijk de populatie uit te breiden.

Dit is echter geen volledige oplossing voor het probleem, aangezien het langdurig kruisen van vogels die in nauwe familierelaties staan ​​problemen oplevert voor het herstel van de hele soort.

Ornithologen blijven hoopvol dat deze zeldzame papegaaien ergens in het wild, onontdekt door mensen, nog steeds voorkomen. Gedurende al die jaren was het echter niet mogelijk om minstens één individu te vinden.

Foto: Pixabay

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar