Deze recordbrekende skateboardtrucs zullen je verbazen

Het is geen geheim dat skateboarden een gevaarlijke, maar zeer opwindende en populaire activiteit is. Dit type extreme sport zit vol met zijn eigen records.

Bekijk enkele indrukwekkende prestaties uit de skateboardwereld.

Eerste drievoudige spin ooit

Tom Schaar begon op 10-jarige leeftijd veelbelovend te zijn in het skateboarden. Op dat moment maakte deze kleine atleet een draai van 360 graden op een skateboard. De jongen besloot echter daar niet te stoppen.

En twee jaar later voerde de man een ongelooflijke truc uit: een rotatie van 1080 graden! En een maand later, tijdens de XGames-competitie in Azië, herhaalde hij zijn fenomenale truc. Dit hielp Tom om in het Guinness Book of Records te komen.

Deze recordbrekende skateboardtrucs zullen je verbazen

Spring over de Grand Canyon

Aanvankelijk besloot recordhouder Bob Burnquist rechtstreeks in de kloof zelf te springen. Maar hij deed iets nog coolers! Het was zijn sprong over de Grand Canyon die als record werd geregistreerd.

De grootste daling ter wereld

Danny Way is een professionele skateboarder en liefhebber van extreme sporten. Waar hij vaak graag een echte show van maakt.

Maar in 2006 overtrof de man zichzelf door het wereldrecord voor de hoogste bomval te verbreken. Zijn sprong kwam neer op een val van de 10e verdieping zonder vangnet. En het is gewoon ongelooflijk!

Foto: Pixabay

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar