Deze pasgeborenen konden de hele wereld verbazen met hun gewicht

De moderne geneeskunde kan er trots op zijn dat zelfs de allerkleinste premature baby’s verzorgd worden en gezond opgroeien. Artsen helpen ook met succes moeders die een zeer grote foetus dragen bij de bevalling.

Kijk waar en wanneer de recordbrekende baby’s werden geboren.

Bogatyr-recordhouder

In 2009 werd Muhammad Akbar Risuddin geboren op het eiland Sumatra. Zijn geboortegewicht was 8 kg 700 g.De bevalling verliep niet zonder problemen. Artsen moesten de baby met speciale inspanningen eruit halen.

Zo’n heldhaftige baby hield al in de eerste dagen van zijn leven van eten, zijn moeder moest hem constant voeden. Hij viel niet alleen op tussen andere kinderen door zijn gewicht, maar ook door zijn krachtige kreet. Artsen noemen diabetes, waaraan zijn moeder leed, als een van de redenen voor zo’n recordgewicht voor een pasgeborene. De foetus ontwikkelde zich intensief vanwege het hoge suikergehalte in het lichaam van de zwangere vrouw.

 Deze pasgeborenen konden de hele wereld verbazen met hun gewicht

Recordbrekende baby

Ramasha Rahman werd geboren op 19 september 2004. Zijn moeder Mahajabina Sheikh droeg de foetus slechts 25 weken, dus het gewicht van de pasgeborene was 243 g en de lichaamslengte was niet groter dan 10 cm.

Vanwege dergelijke recordbrekende kleine parameters werd de baby een recordhouder en wordt hij beschouwd als de kleinste pasgeborene ter wereld. Vóór hem werd Madeleine Mann beschouwd als het kleinste overlevende kind. Ze werd geboren in 1989. Haar gewicht verschilde 37 gram van dat van Ramashi.

Pixabay Foto’s

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar