De kosten van deze 4 duurste dingen ter wereld zullen je verrassen

De moderne wereld is vol luxe en ongelooflijk dure dingen. Maar onder hen zijn er ook recordhouders.

Lees meer over de duurste auto, paar schoenen en meer.

Reis naar een miljoen

Om precies te zijn, met maar liefst 40 miljoen dollar. Dit is het bedrag dat de duurste reis ter wereld heeft gekost. Het werd georganiseerd door de Amerikaanse zakenman Denis Tito en de Zuid-Afrikaanse computermiljonair Mark Shuttleworth. Elk van hen betaalde precies de helft – $20 miljoen. Maar wat nog interessanter is, is waar deze reis plaatsvond. Miljonairs betaalden zo’n aanzienlijk bedrag om naar het ISS te vliegen.

De duurste verkiezingscampagne ter wereld

Dit record is van Michael Bloomberg en zijn campagne uit 2001. Hij was het die zich kandidaat stelde voor het burgemeesterschap van New York. Op basis van de berekeningen kostte iedereen die op hem stemde Michael 86,10 euro. Er werden in totaal 744.757 stemmen geregistreerd. Dat wil zeggen dat hij in totaal meer dan 60 miljoen heeft uitgegeven aan zijn verkiezingscampagne.

De kosten van deze 4 duurste dingen ter wereld zullen je verrassen

Auto voor ruim 360.000 euro

De duurste productieauto ter wereld wordt beschouwd als de Maybach 62. De stoelen van dit monster kunnen worden getransformeerd in een liggende positie, er zit een speler in, Doulby Surround Sound en vele andere revolutionaire snufjes. Voor zulke luxe moet je natuurlijk betalen. Daarom kost een dergelijk automodel degenen die ervan dromen “slechts” 360.000 euro.

Het duurste paar schoenen

Deze schoenen zijn met recht kostbaar te noemen. Hun oppervlak is tenslotte versierd met 642 robijnen. En hun kosten worden geschat op ruim 1,6 miljoen euro! Dit juweel met hoge hakken is gemaakt door de beroemde juwelier Stuart Weitzman. En het wordt nog steeds beschouwd als het duurste paar schoenen ter wereld.

Foto: Pixabay

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar