Ontdek hoeveel alcohol er nodig was om te drinken voor wereldalcoholrecords

Het blijkt dat sommige mensen een enorme dosis alcohol kunnen drinken en dan in leven kunnen blijven. Het is waar dat ze dit meestal niet met opzet doen, maar in een onbewuste toestand.

Kijk wie en onder welke omstandigheden op de lijst van recordhouders voor de hoeveelheid geconsumeerde alcohol terecht zijn gekomen.

Op de derde plaats in de alcoholbeoordeling staat een man uit Riga die bij een bushalte werd gevonden. In zijn bloed werd 7,22 ppm alcohol aangetroffen, wat vergelijkbaar is met 1,5 liter wodka. Later zei hij dat de reden voor zo’n grote hoeveelheid alcohol een conflict met zijn vrouw was. De man herinnerde zich nooit hoeveel alcohol hij dronk, en wat voor soort drank het was.

Op de tweede plaats op de ranglijst staat Petr Petrov, die in 2004 in een Bulgaarse stad werd aangereden door een auto. Toen paramedici arriveerden om hulp te verlenen, troffen ze een zeer dronken oudere man aan. Na het onderzoek was iedereen geschokt door de uitslag: er zat 9,14 ppm alcohol in het bloed. Hierdoor moesten artsen de functionaliteit van hun testapparatuur vijf keer dubbel controleren, maar de cijfers bleken onveranderd. De patiënt moest naar de intensive care worden gestuurd. Toen bleek dat hij ongeveer twee liter wodka dronk. En het ongeluk redde zijn leven, omdat er doktoren in de buurt waren die hem eruit konden pompen. Anders zou de oudere man zijn gestorven.

Ontdek hoeveel alcohol er nodig was om te drinken voor wereldalcoholrecords

De leider op het gebied van alcoholgebruik was ooit een veertigjarige man uit de Poolse stad Nowa Dęba. Hij werd in augustus 2013 gevonden in een sloot langs de weg. Hij was bewusteloos en zijn bloed bevatte 13,74 ppm – dat is 2,75 liter wodka. De recordhouder werd gered, maar zo’n hoog alcoholgehalte schaadde zijn lichaam enorm: de spijsvertering, het cardiovasculaire systeem en het zenuwstelsel.

Pixabay Foto’s

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar