Ontdek welke drie ziekten een record qua sterfte in de wereld hebben gevestigd

De meest verschrikkelijke ziekten die het leven eisten van honderdduizenden of zelfs miljoenen inwoners van onze planeet woedden in de Middeleeuwen. Dit werd mogelijk gemaakt door de hoge bevolkingsdichtheid, schending van hygiënische normen en een vrijwel onontwikkelde geneeskunde.

Hier zijn de drie meest verschrikkelijke epidemieën die in de menselijke geschiedenis zijn geregistreerd.

3. Spaanse griep

De Spaanse griep was de naam die werd gegeven aan de griep die in Spanje werd ontdekt, maar de exacte geografische oorsprong van deze ziekte is onbekend. Hij was het die een van de grootste pandemieën van 1918 veroorzaakte. Toen stierven tussen de 20 en 100 miljoen mensen – een derde van de bevolking van Europa. Meestal worden zwakke mensen, ouderen en kinderen het slachtoffer van de Spaanse griep.

2. Malaria

Over deze ziekte wordt minder vaak gesproken dan over andere epidemieën, hoewel ze niet minder verschrikkelijk is. Jaarlijks raken 400 miljoen mensen ermee besmet. De meest uitgesproken symptomen zijn koorts, bloedarmoede, coma en zelfs de dood. Tot nu toe hebben wetenschappers geen medicijn gevonden dat in 100% van de gevallen bij deze ziekte kan helpen. Tegenwoordig wordt het alleen symptomatisch behandeld.

Ontdek welke drie ziekten een record qua sterfte in de wereld hebben gevestigd

1.Builenpest

De 14e eeuw wordt beschouwd als de meest verschrikkelijke eeuw in de geschiedenis van de mensheid, toen de builenpest zich overal verspreidde. Ruim 200 miljoen mensen stierven eraan. Hierdoor is het aantal inwoners van Europa gehalveerd. De lichamen van de geïnfecteerden waren bedekt met etterende wonden die snel groeiden, zodat mensen levend wegrotten. In onze tijd zijn er al verschillende soorten vaccins tegen dit soort pest uitgevonden, maar toen waren er nog geen medicijnen.

Foto: Pixabay

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar