Historici hebben de oudste steden van Europa benoemd

Er zijn steden in de wereld die veel ouder zijn dan alle andere: er wonen al duizenden jaren mensen.

Verrassend genoeg liggen zeldzame gebieden nu in puin of verlatenheid: in de oudste steden van Europa gaat het leven bijvoorbeeld nog steeds gewoon door.

De recordhouder voor een lang leven in Europa is Argos, gelegen op het Peloponnesische schiereiland in Griekenland.

Geschiedenisliefhebbers weten dat het in deze stad was dat de legendarische oude commandant Agamemnon regeerde, die het leger van de oude Grieken naar de belegering van Troje leidde.

Historici hebben de oudste steden van Europa benoemd

Experts geloven dat Argos minstens 7000 jaar oud is.

De stad heeft zijn ups en downs gehad. Momenteel wonen er bijvoorbeeld slechts enkele tienduizenden mensen.

Er wordt aangenomen dat Athene, de hoofdstad van Griekenland, bijna even oud is als Argos.

Deze stad behoeft geen verdere introductie; ze speelde een cruciale rol in de geschiedenis van de wetenschap over de hele wereld.

Historici geloven ook dat sommige eilandsteden als meer oude Europese steden kunnen worden beschouwd, maar op de een of andere manier is de beschaving er niet meer op ontwikkeld, dus Argos is nog steeds de oudste nederzetting in Europa.

Foto: Pixabay

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar