Vetvrij papier of siliconen oppervlak: wat heeft de voorkeur in onze keuken en waarom

De afgelopen jaren hebben nieuwe technologieën ons veel nuttige hulpmiddelen en hun alternatieven gegeven om ons leven in de keuken gemakkelijker te maken, of we nu professioneel koken of koekjes en snoep bakken voor de gezinstafel. Antikleefbakpapier (of vetvrij papier) is waarschijnlijk het populairste product dat in geen enkele keuken ontbreekt en is een absolute noodzaak geworden, omdat het vele toepassingen kent en goedkoop is.

De afgelopen jaren hebben nieuwe technologieën ons veel nuttige hulpmiddelen en hun alternatieven gegeven om ons leven in de keuken gemakkelijker te maken, of we nu professioneel koken of koekjes en snoep bakken voor de gezinstafel. Antikleefbakpapier (of vetvrij papier) is waarschijnlijk het populairste product dat in geen enkele keuken ontbreekt en is een absolute noodzaak geworden, omdat het vele toepassingen kent en goedkoop is.

Er zijn echter ook siliconen bakoppervlakken, die steeds meer terrein winnen. Degenen die er de voorkeur aan geven, beweren dat het een meer ecologische oplossing is, omdat we ze kunnen wassen en keer op keer kunnen gebruiken, in tegenstelling tot oliepapier dat we gewoonlijk na één keer gebruiken weggooien.

Maar welke ondergrond is beter voor het bakken van voedsel of snoep? Laten we beide onderzoeken:

Vetvrij papier

Antiaanbakpapier is gemaakt van cellulose met een extreem dunne laag siliconen, waardoor het een antiaanbaklaag heeft. Het is zeer zuinig en wordt zowel op rollen als in kant-en-klare vellen verkocht.

Voordelen:

  • Het is erg zuinig en we vinden het overal, zelfs in de mini-markten in onze buurt.
  • Het zorgt ervoor dat voedsel gelijkmatig kan koken en kleuren.
  • We kunnen het op elk gewenst formaat snijden door het aan te passen aan de vorm van ons gerecht.
  • Het wordt zelfs gebruikt om voedsel af te dekken, om tortilla’s en zelfgemaakte spiesjes in te pakken, om in de broodrooster te bakken zodat er geen vlekken ontstaan, om kaas in de koelkast te bewaren, om vlees dat we in de oven willen smoren in te pakken, om een ​​handig deksel te maken voor een pan of een pot, om hamburgers in te vriezen die we niet aan elkaar willen plakken, om ons deeg uit te rollen, om verschillende ontwerpen op onze snoepjes te maken en vele andere toepassingen.
  • Het kan zelfs buiten de keuken worden gebruikt, omdat het gemakkelijk als calqueerpapier kan worden gebruikt en een oplossing biedt voor een moeilijk moment waarop de kinderen bezig moeten zijn terwijl we koken.

Nadeel:

  • Het is niet herbruikbaar. Maar als het tijdens het bakken niet is verslechterd, kunnen we het nog een kans geven.

Siliconen oppervlakken

Ze zijn gemaakt van food-grade siliconen en glasvezel, waardoor ze herbruikbaar en zeer flexibel zijn. In tegenstelling tot perkamentpapier zijn siliconenoppervlakken verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat ze op kookgerei van verschillende afmetingen passen. Ze zijn een stuk duurder, zeker als we willen investeren in kwalitatief goed, gecertificeerd materiaal.

Voordelen:

  • Ze kunnen vele malen worden gewassen en gebruikt.
  • We kunnen ze gebruiken om koekjes te maken of deeg te smeren zonder het aanrecht te vervuilen.

Nadelen:

  • Ze zijn duur en we kunnen ze nergens vinden.
  • Ze hebben specifieke afmetingen, dus we zullen er meer dan één nodig hebben om aan onze behoeften te voldoen.
  • Ze laten het eten of het dessert niet bruin worden, waardoor we geen knapperig en goudbruin resultaat krijgen.

Door naar de voor- en nadelen van elk materiaal te kijken, ontdekken we dat vetvrij papier meer voordelen en veel verschillende toepassingen heeft, in tegenstelling tot het siliconenoppervlak waar de nadelen overheersen. We concluderen dus dat vetvrij papier terecht bovenaan de voorkeuren staat.

olijfmagazine.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar