Tennisballen doe ik altijd in de wasmachine. Ik heb het pas in Engeland geleerd

Heeft u er ooit aan gedacht om tennisballen aan uw wasmachine toe te voegen? Als je nog nooit van deze truc hebt gehoord, heb je dat waarschijnlijk ook niet gedaan. En misschien vraag je je af waarom je zoiets zou doen. Wij zullen het je nu vertellen.

Hoe zich te ontdoen van haar of haar op kleding?

Daar is een simpele tip voor: voeg twee of drie nieuwe en schone tennisballen toe aan het wasgoed in de wasmachinetrommel.

Als je thuis honden of katten hebt, dan weet je zeker wat een probleem het is met het voortdurend uitwerpen van kleding. Natuurlijk zijn er verschillende rollen of borstels beschikbaar om haren die vastzitten aan kleding te verwijderen.

Maar het zijn de tennisschoenen die tijdens het wassen aan de wasmachine worden toegevoegd, die u werk besparen. Ze vangen haartjes of zelfs pluisjes op en je hoeft niet elk kledingstuk apart te pluizen of op te pluizen.

Ook helpen de balletjes je tegen knijpen

Tennisballen in de trommel van de wasmachine helpen ook voorkomen dat kleding gaat kreuken en pluizen in de wasmachine. Dankzij de bollen verfrommelt de kleding niet tot één bal en zal deze na het uit de wasmachine halen niet meer zo gekreukeld zijn als normaal.

Wat kun je nog meer toevoegen aan het wasgoed direct in de wasmachine?

U kunt proberen een beetje zuiveringszout aan uw wasgoed toe te voegen. Vooral witte was helpt witter te worden en helpt tegelijkertijd kalkaanslag te voorkomen.

Integendeel, u moet letten op één advies dat vaak wordt genoemd: citroenzuur toevoegen aan uw wasgoed. Het helpt bij het wassen, maar bij veelvuldig gebruik kunnen sommige onderdelen in de wasmachine gaan etsen.

Foto: Shutterstock

Algemeen advies bij het gebruik van een wasmachine?

Je mag de wasmachine niet te vol doen met wasgoed, maar je mag hem ook niet half leeg laten staan. In het eerste geval belast je het onnodig en bovendien kreukt de kleding meer, in het tweede geval verspil je onnodig water en elektriciteit.

Haal het wasgoed uit de wasmachine zodra het klaar is, rek de losse stukken meteen uit en hang ze op of stop ze in de droger. Nogmaals, dit helpt tegen rimpels.

Voeg af en toe schoonmaakmiddelen toe aan de wasmachine (gekochte of natuurlijke die je thuis klaarmaakt) en laat hem leeglopen. Hierdoor wordt mogelijk vuil of afzettingen verwijderd die aan kleding kunnen blijven kleven.

En nog een laatste tip: probeer eens een paar druppels zelfgemaakte etherische olie aan je wasgoed toe te voegen. Uw wasgoed ruikt naar wat u lekker vindt, en uw geur zal specifiek en aantrekkelijk zijn voor de omgeving.

Foto: Shutterstock, bronnen,

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar