Overbevolking van ratten is een plaag in Tsjechië, ze kruipen bij mensen thuis binnen. Maar het is gemakkelijk om het huishouden ertegen te beveiligen

Ratten zijn zeer intelligente, sociale en schone dieren, toch is hun aanwezigheid rond het huis of in huis absoluut niet wenselijk. Hoe kun je ze eenvoudig en betrouwbaar afweren met behulp van dingen die je thuis vindt?

Zet in op knoflook

Knoflook verspreidt een geur waar ratten een hekel aan hebben. Maal een paar kruidnagels fijn, bedek ze met water, giet ze in een spuitfles en laat ze een paar uur staan. Spuit vervolgens op alle kritieke plekken en hoeken en gaten. Bezuinig niet. Een andere optie is om op deze plaatsen hele teentjes knoflook te plaatsen.

Citroen, zwarte peper, gemalen paprika en munt

Snijd de citroen in vieren en plaats hem opnieuw op plaatsen waarvan u denkt dat dit de toegangspoort is voor ratten om uw huis binnen te komen. Ratten hebben een hekel aan citroenaroma, het zal je huis aangenaam laten ruiken. Je kunt ook een paar bolletjes zwarte peper toevoegen en vervolgens gemalen paprikapoeder op de drempel van de garage of voor de ingang van het huis strooien. Plant munt in de tuin, het ruikt ook geen tweede keer naar ratten.

Als we de kat erin laten, zal hij de muis eruit porren…

Een andere zeer beproefde en praktische oplossing is een kat. Zij zorgt voor uw gemoedsrust tegen knaagdieren.

Preventie

Ratten worden aangetrokken door voedsel en onderdak. Laat etenswaren daarom nooit langere tijd buiten staan ​​of in open bakken. Orde in huis en rondom het huis handhaven, knaagdieren kunnen na wederopbouw een basis maken in bijvoorbeeld restmateriaal.

Foto: Shutterstock

Alles wat je (niet) wilde weten over ratten

Ratten zijn erg sociaal. Ze zoeken niet alleen interactie met andere ratten, maar ook met menselijke metgezellen (dat wil zeggen degenen die door de wil van mensen als huisdier in het huishouden zijn). Ze zijn verdrietig zonder gezelschap. Integendeel: ze maken vrolijke geluiden tijdens het spelen en klapperen soms zelfs met hun tanden. Daarnaast zijn ze ook erg intelligent, vaak vergeleken met honden, en hebben ze een geweldig geheugen. Ze zijn dol op het imiteren van hun omgeving. Ratten zijn schoon, ze likken zorgvuldig hun vacht gedurende enkele uren per dag. Net zoals honden niet zweten, koelen ze zichzelf af met hun staarten. De staart wordt ook gebruikt voor balanceren en zelfs voor communicatie.

Omdat de rat een knaagdier is, moet hij zijn tanden slijpen, die in een jaar tijd tot 11 cm kunnen groeien. Hij bijt alles. Kabels, schoenen, boeken, bakstenen, beton, hout. Wat een beetje eng kan zijn, is het vermogen van een vrouw om tot 15 keer per jaar zwanger te worden. En nog angstaanjagender is het feit dat er in India een tempel is gewijd aan ratten, die regelmatig duizenden bezoekers ontvangt, zowel mensen als knaagdieren.

Foto: Shutterstock

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar