Maak zelfgemaakte Margherita PIZZA: zo doe je het

Pizza Margherita is erg populair en geliefd en bevat basis- en aromatische ingrediënten – ik kan niet anders dan ervan genieten. Het verhaal vertelt hoe pizza verscheen – in 1889 bezochten de Italiaanse koning Umbreto I en koningin Margaretha van Savoye Napels. Daar gaan ze eten in een plaatselijk restaurant, en ter ere van hen bereidt de chef-kok maar liefst drie pizza’s voor hen om te proberen: een naturel, een met knoflook en een met ansjovis. De koningin houdt het meest van de eenvoudigere pizza, en de chef-kok noemt deze ter ere van haar de Margherita.

Benodigde producten:

Voor het deeg

  • 150 g bloem
  • 1 ei
  • 100 ml. melk
  • 5 mei

Voor de vulling

  • 100 ml. tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 100 g kaas
  • 2 takjes basilicum
  • 1 eetl. olijfolie
  • oregano

Zalm met honingsaus: een heerlijk voorstel

Methode van voorbereiden:

De eerste stap van het recept is het bereiden van het deeg door de bloem te zeven en samen met het ei tot een pizzadeeg te kneden. Voeg de verse melk waarin de gist is opgelost toe en kneed 5-10 minuten. Laat het afgewerkte deeg een half uur rijzen.

Verdeel het deeg over een ronde pan en vet het vooraf in. Bestrijk met de tomatenpuree en bestrooi met geraspte kaas. Je voegt aromatische kruiden toe – oregano en fijngehakte basilicum. Schik de plakjes tomaat en zout ze.

Bak ongeveer 20 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!

In 1889 bezochten de Italiaanse koning Umbreto I en koningin Margaretha van Savoye Napels

Bekijk al het laatste nieuws van Actualno.com

Meer van RECEPTEN:

Wat zijn de snelst gebakken pastasnacks

Het beste winterontbijt – rijk aan vezels en heerlijke smaak

Braadpan met groenten, kip en room: een snel en smakelijk recept

Gebakken Courgette Met Knoflook En Peterselie: Een TOP-toevoeging aan elke maaltijd

Frisdrankbrood voor Antonovdag om uw tafel te vullen

Hoe maak je de lekkerste champignonroomsoep?

Originele OMELET met knoflook en courgette voor je lunch

Mamaliga of kachamak – dit is het verschil

Gemarineerde chorbaji-chushlets voor de winter – je zult je vingers aflikken

Bonen koken zonder te weken: zo bespaar je tijd in de keuken!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar