Houten lepels: hoe maken we ze effectief schoon?

Houten lepels zijn zeer praktische hulpmiddelen bij het koken. Als het echter tijd is om ze schoon te maken, is het heel moeilijk… Voedselresten en geuren kunnen ze onaangenaam of gevaarlijk maken voor het volgende gebruik… Vooral sommige kruiden met een sterke geur, zoals knoflook en ui, laten een sterke geur achter. hun sporen!

Wat doen we om ze effectief schoon te maken? Ons wapen is zuiveringszout!

Zie hieronder voor de stappen om ze goed schoon te maken:

– Om de houten lepels goed te kunnen onderhouden en jarenlang te kunnen hebben, moeten we ze met de hand afwassen met water en afwasmiddel. De vaatwasser verslijt ze en maakt ze meer… geurgevoelig!

– Nadat we ze met water en zeep hebben gewassen en ze niet goed zijn schoongemaakt of geurtjes hebben vastgehouden, gaan we naar de volgende stap: baking soda.

– We doen een theelepel. van zoete zuiveringszout in een kom en voeg water toe. Roer om de frisdrank op te lossen en dompel vervolgens onze spons in het mengsel. Idealiter hebben we hier een borstel voor de afwas nodig, verkrijgbaar in alle woonwinkels. We dopen de kwast in ons mengsel en wrijven onze houten lepel een paar minuten goed, totdat we er zeker van zijn dat deze is schoongemaakt en dat eventuele onaangename voedselgeuren zijn verwijderd.

– Let op: heet water verslijt de lepels, laat ze dus niet urenlang in warm of heet water weken

olijfmagazine.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar