Een bord roomsoep zal je opwarmen, vullen en opvrolijken, en het kost niet veel energie om het klaar te maken.
Aardappelen en prei is klassiek, maar we raden je aan een nog betere combinatie van prei en pastinaak te proberen. De aardse smaak van de pastinaak geeft hem een bijzondere geur en textuur, daarom kom je één keer per week terug op dit recept.
De bereiding duurt minder dan een half uur en de ingrediënten zijn voldoende voor 5 royale porties, schrijft Miss7. De rest kun je, als een wonder, in de koelkast bewaren voor de volgende dag.
Romige prei-pastinaaksoep
Componenten:
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 grote preien
- 6 middelgrote pastinaken
- 2 theelepels zout
- zwarte peper
- 1 laurierblad
- 1 theelepel kurkuma
- 4 teentjes knoflook
- 1,5 l bouillon
Werkwijze: Was de prei eerst, maak hem schoon en snijd hem in stukjes van centimeters. Daarna de pastinaken wassen, schillen en in gelijke stukken snijden. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de pastinaak en prei toe. Meng goed, voeg zout en peper toe. Houd op middelhoog vuur gedurende ongeveer 15 minuten, totdat de groenten zacht zijn. Voeg gehakte knoflook, laurier en kurkuma toe, roer en zet het vuur hoger. Voeg de bouillon toe en wacht tot deze kookt. Zet vervolgens het vuur lager en laat het 10 minuten sudderen. Pureer de soep in een blender of met een handmixer, zet hem terug op het vuur en laat nog een paar minuten koken. Serveer warm!