Een fenomenale no-bake walnotencake. Het is binnen een paar minuten klaar en smaakt naar iets uit de patisserie van Fabešová

Heb je zin in iets zoets en heb je niet veel tijd om je voor te bereiden? Als je ook noten en koekjes in huis hebt, bereid dan deze heerlijke delicatesse voor die onze grootmoeders al kenden. Een no-bake walnotencake.

Het is eenvoudig en ook behoorlijk variabel. De basis is walnoten, maar je kunt ook andere gebruiken. Je hoeft ook geen hele taart te maken, maar je kunt wel kleine desserts in glaasjes bereiden voor de zoetekauw in het gezin. Je hebt 2 pakken koekjes nodig, 1 hele boter op kamertemperatuur, 150 g suiker, 200 g gemalen noten en ¼ liter slagroom.

Het is beter dan honingdauw

Maak eerst de room door de boter met de suiker op te kloppen. Voor de smaak kun je een paar druppels rum toevoegen en 2 eetlepels sterke koffie. Als je niet bang bent voor rauwe eieren, klop er dan ook 2-3 eidooiers door. Voeg vervolgens de room en de gemalen noten toe aan de gladde room en meng opnieuw.

Bestrijk de cakevorm met boter en bestrooi met geraspte kokosnoot, gemalen noten of eventueel cacao. Bedek de bodem met biscuitgebak, die je al dan niet in de koffie hoeft te dopen. Giet er een deel van de room overheen en stapel nog meer sponzen en room op tot je de ingrediënten hebt. De laatste laag moet romig zijn.

Laat de op deze manier bereide cake een nacht in de koelkast staan, zodat de biscuits de tijd hebben om met de room te bevochtigen en alle smaken de tijd hebben om goed te combineren. Bestrooi de cake de volgende dag met gemalen noten, decoreer met hele korrels en je kunt ook geraspte chocolade toevoegen. Je kunt het serveren met een toefje slagroom of zure room.

Als je deze nootachtige traktatie nog niet hebt geprobeerd, probeer het dan zeker eens. Je zult zien dat hij ook zijn favoriete honingpot in zijn zak stopt. Ongebakken taarten zijn niet alleen voor de zomer.

Foto: Shutterstock

Probeer ook het Italiaanse recept

Als je je dessert iets specialer wilt maken, probeer het dan zoals in Italië. Gebruik in plaats van koekjes 100 g boterkoekjes, die je met een deegroller in grovere stukken vermaalt. Rooster 100 g gepelde hazelnoten droog in de oven en smelt 100 g chocolade in een waterbad.

Smelt 75 g boter in de nog warme chocolademelk. Klop vervolgens 1 eierdooier en 1 ei los met 3 eetlepels suiker, meng ze met de gesmolten chocolade en voeg als laatste de koekjes en noten toe. Meng alles grondig. Giet het mengsel in een rechthoekige vorm en laat het een nacht opstijven in de koelkast. Ze zullen je handen er thuis afrukken voor deze goedheid!

Foto: Shutterstock

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar