5 fouten die ouders maken waardoor hun kind zich slecht gedraagt

Het is altijd fijn als een baby geboren wordt als een wijze, optimistische persoon die, terwijl hij wacht tot het gas in de maag is gestopt, geduldig de drukte van het leven overdenkt, als vallende sakurabladeren.

Maar in de regel blijven grillen en hysterie op weg naar het oplossen van alle existentiële problemen een van de populairste reacties van kinderen. Ten eerste omdat het kind nog niet weet hoe het met zijn emoties om moet gaan.

In de tweede plaats omdat de ouders zelf, in een poging om al zijn behoeften en behoeften te voorspellen, zich vaak onbedoeld overgeven aan hysterie en daardoor bijdragen aan de consolidatie van een gewelddadige reactie in het karakter van het kind. Hypnotherapeut en psychoprogrammeringsspecialist Anastasia Sarapina zal praten over hoe je de juiste balans kunt vinden tussen grenzeloze liefde en onvermijdelijke pedagogische verboden in het onderwijsproces, en hoe je een mentaal gezonde en evenwichtige persoonlijkheid kunt laten groeien.

Zorgen voor consistentie van eisen

Als je ooit ergens een ouderlijk verbod op hebt opgelegd, moet de beslissing voortdurend van toepassing zijn, ongeacht de momentane stemming van de ouder. Anders zal het kind het verkeerde signaal ontvangen, en, verward in het begrijpen van hoeveel van wat hij wil verboden is, zal hij op zoek gaan naar manieren om het te schenden.

kinderen
Foto: Pixabay

Al snel zal het kind begrijpen dat alles in dit leven relatief is en dat er zware artillerie zal worden gebruikt – hysterie en tranen, en dit is, zoals we weten, niet nodig voor jou, en het verzwakt de psyche van het kind. Als dit echter een tijdelijke beperking is, is het absoluut noodzakelijk om uit te leggen wanneer precies het moment van opheffing van het verbod zal komen en de belofte na te komen. Je verbood je kind om in het bijzijn van gasten in de woonkamer te springen en beloofde vervolgens dat je het bezette gebied zeker aan hem zult teruggeven zodra de gasten vertrekken. Als je hem toestaat in de kinderkamer te springen, dan is de woonkamer voor altijd verboden, en spring daar zelf ook niet!

Wij geven niet toe aan grillen omwille van de stilte

Hoe groot is de verleiding om toe te geven aan de druk van het gezeur, alleen maar zodat de langverwachte stilte regeert. Het kind tast voortdurend de grenzen af ​​van wat is toegestaan, en als je eenmaal je posities hebt opgegeven, is het onwaarschijnlijk dat je ze nog kunt teruggeven. Het kind moet duidelijk begrijpen dat grillen en bedreigingen nutteloos zijn en nooit, absoluut nooit tot resultaten leiden.

Hoe groot zijn verdriet om de tragisch verloren chocolade ook is, de hete kindertranen zullen de meedogenloze harten van zijn ouders niet doen smelten. Maar probeer zijn aandacht af te leiden om de hysterie niet te intensiveren. Bij kinderen werkt dit heel goed. Vestig de aandacht van uw kind op zijn maillots of strikken en vraag: “Waar heb je zulke mooie strikken vandaan, wie heeft je deze magische sokken gegeven?” Ontwikkel een dialoog op een levendige emotionele manier, de baby zal zijn indrukken van het ding beginnen te delen en zal de tranen snel vergeten.

Emoties leren uiten

Nadat er een hysterie heeft plaatsgevonden, is het belangrijk om met de baby te bespreken waarom hij schreeuwde, wat hem precies zo boos of van streek maakte, wat hij voelde en of tranen hem hielpen. Vanaf de leeftijd van drie kan een kind zijn interne toestand al evalueren, dus het zal altijd nuttig voor hem zijn om na te denken over zijn gedrag en conclusies te trekken. Wee de moeders die van hun gehoorzame en stille kinderen verwachten dat ze zich altijd gedragen zoals zij voorschrijven.

Het kind heeft recht op al zijn gevoelens, dus het is onze taak om ernaar te luisteren, ze te bevestigen en om te zetten in iets plezierigs. Eén van deze technieken kan het veranderen van de focus van de aandacht zijn: we pakken voorzichtig het hoofdje van de baby met beide handen vast en draaien hem voorzichtig opzij, waardoor hij gedwongen wordt aandacht te schenken aan de voorwerpen om hem heen. Zeg hem zachtjes: “Kijk naar de muur, kijk naar de andere muur en kijk nu naar de gloeilamp.” Houd de focus 30 seconden vast. Deze oefening zal je helpen je baby uit een traumatische toestand te halen en zijn aandacht in een andere richting te verleggen. Dit is precies hoe het werkt bij mijn kinderen.

Oorlog tussen ouders en grootouders

Zorg ervoor dat uw kind geen tegenstrijdige berichten ontvangt van ouders en andere familieleden. Het is absoluut onmogelijk om een ​​situatie toe te laten waarin de verboden van de ene ouder door de andere worden opgeheven. Ben het eens met uw partner, waarschuw uw grootouders wat acceptabel is in uw gezin en wat niet.

Als je toestaat dat het woord van de moeder door de vader wordt geannuleerd en omgekeerd, dan leert de baby je eenvoudigweg te manipuleren en zal hij de situatie in zijn voordeel gebruiken. Of je veroorzaakt hysterie door een onterechte weigering van een reeds toegestane portie ijs. Maak het gewoon eens over de agenda van het onderwijsprogramma en laat niet toe dat de ooit vastgestelde regels zonder reden veranderen op verzoek van volwassenen. Bovendien mag je geen imago in de ogen van een kind verdienen door gesmokkelde snoepjes van de sanctielijst of demonstratieve toestemming voor verboden cartoons of snoepjes die in strijd zijn met de afspraken.

Verboden digitale ontvangst

De gemakkelijkste en meest populaire manier voor moderne ouders om een ​​kind te kalmeren, almachtige gadgets zullen je op een dag slecht van pas komen. Elke keer dat we de waardevolle aandacht van de baby aan een digitale assistent schenken, nemen we ten eerste afstand en ten tweede wennen we hem aan gemakkelijke genoegens in de vorm van stomme tekenfilms en ongecontroleerde internetinhoud.

Wat dit inhoudt, vertellen ouders van wie de kinderen vanaf drie jaar aan blauwe schermen gekluisterd zijn en die alleen maar telefoneren. Dit is het begin van digitale verslaving, computerslavernij en ontwikkelingsachterstanden. Vergis je niet: zo worden ze geen moderne kinderen, maar veranderen ze in een levend IT-product met clip-on-denken en mentale retardatie.

Leer uw kind in plaats daarvan echte spelletjes te spelen: potloden, boetseren, blokken, appliqueren, zingen of buitensporten, en u zult niet merken hoe u de eigenaar bent geworden van een klein wonderkind, want de leermogelijkheden van kinderen zijn werkelijk ongelooflijk en grenzeloos.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar