Ouderlijke fouten die ervoor zorgen dat het kind zich slecht gedraagt

Als je Parent heet, ben je er altijd op voorbereid dat de hysterie van je kleine engel geen specifieke tijd en plaats kent, en in het algemeen ook geen reden.

Het kan overal, op elk moment en om welke reden dan ook beginnen.

Wat te doen met deze hysterie, en ook waarom deze het vaakst voorkomt, zegt kinderarts Elena Korneva, expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie.

Ik zal moeten beginnen met huilen. Ja, dezelfde kreet die de evolutie de baby gaf toen hij hem op reis door het geboortekanaal stuurde (herinner je je die eerste kreet?). Het is aan hem te danken dat een kind dat niet in zijn basisbehoeften kan voorzien, in deze wereld overleeft.

kinderen
Foto: Pixabay

Weet je wel dat huilen een van de meest vervelende geluiden voor een mens is? En daarom leer je zo snel de behoeften van de baby te onderscheiden en te elimineren.

Maar de baby groeit, en op een dag verschijnen er gebeurtenissen in zijn wereld waarop de baby niet weet hoe hij moet reageren. Een onbekende vrouw tikte mij bijvoorbeeld op de wang. Het kind, dat niet begrijpt hoe hij hierop correct moet reageren, begint te huilen, nog steeds aarzelend, terwijl hij tegelijkertijd zorgvuldig naar uw reactie kijkt.

En jij reageerde, snelde naar de baby toe, pakte hem in je armen, drukte hem, aaide hem, gaf hem een ​​fopspeen en voerde nog een miljoen kieskeurige (!) handelingen uit. Het kleine brein begrijpt het: ik heb alles goed gedaan, ik had moeten huilen! En in de volgende, eveneens onbegrijpelijke situatie, of het nu een vreemdeling is of een weigering om een ​​interessant item te ontvangen, of, in het algemeen, een onhandige maar niet sterke val, begint het huilen zelfverzekerder en sneller. En ook hier zul je door jouw acties de juistheid van de reactie op de stimulus versterken en bevestigen. Je haast je zo snel als je kunt, kalmeert, leidt actief af (“Kijk, wat een hond liep”, “Kijk wat ik hier heb”) of geef borstvoeding.

Dat wil zeggen, om het enorm te vereenvoudigen, heb je zojuist het mechanisme van de eerste hysterie gecreëerd en geconsolideerd, waardoor je de baby duidelijk hebt gemaakt dat je met zijn hulp alles kunt krijgen wat je wilt.

En het resultaat laat niet lang op zich wachten: voor elke actie die tegen de wensen van de baby ingaat, begin je steeds levendiger en uitgesprokener hysterie te krijgen.

Je bent een volwassene en je begrijpt heel goed dat de baby op het moment dat een hysterie begint, geen honger / kou / aanzienlijk ongemak en pijn ervaart! Maar hoe sneller je met geruststellingen en afleidingen naar de baby toe vliegt, hoe steviger je deze vicieuze cirkel versterkt.

kinderen

Nogmaals, we hebben het niet over situaties waarin de basisbehoeften van het kind worden aangetast. We hebben het over de EERSTE tekenen van de vorming van toekomstige energieke, heldere en theatrale hysterie.

Maar nu komen we bij het allerbelangrijkste: wat te doen terwijl dit mechanisme nog in ontwikkeling is en niet geconsolideerd is?

Overigens is het werken met reeds gevormde driftbuien van kinderen van 2-3 jaar complexer en gebaseerd op verschillende principes. En indien nodig zal ik een apart bericht schrijven.

Maar hoewel de baby zijn eerste verjaardag nog niet heeft gevierd, staan ​​toekomstige driftbuien nog in de kinderschoenen. Wees er snel bij om dit moment vast te leggen! Mis de eerste tekenen niet.

Acties in een dergelijke situatie zouden schandalig eenvoudig moeten zijn – ZEKER NEGEREN!

Dat wil zeggen, u bent ABSOLUUT kalm en ervan overtuigd dat alles in orde is met de baby en dat hij over de middelen beschikt om ONAFHANKELIJK met zijn problemen om te gaan. Je straalt vertrouwen uit in de veiligheid van wat er voor de baby gebeurt.

Bedenk dat de baby in eerste instantie niet eens zo veel reageert, maar nauwlettend uw reactie op zijn problemen in de gaten houdt. En als moeder kalm en zelfverzekerd is, is er geen reden om te huilen.

Nogmaals – kalmte en vertrouwen, geen koude onwetendheid en onverschilligheid! Het kind kan deze twee toestanden al gemakkelijk identificeren.

Je laat je baby niet aan zijn lot over, maar negeert de eerste onzekere tekenen van hysterie.

Bedenk dat in de allereerste fasen uw kieskeurige ‘afleidingen en verlokkingen’ ALTIJD de hysterie in stand houden!

Begrijp je dat we het alleen hebben over het voorkomen van de vorming van een algoritme voor eenvoudige, niet-pathologische (zonder tussenkomst van geschikte specialisten) hysterie uit de kindertijd? Hoewel ik in het geheim zal opmerken dat ZEKER NEGEREN iets uiterst nuttigs en noodzakelijks is in het moederschap.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar